Silly Season: Vändning till ljusare tider för Sirius?

Sirius tränarjakt kan snart vara över, skriver UNT. Under torsdagskvällen satt klubbchefen Magnus Berglund i samtal med den just nu hetaste kandidaten. Bara fyra spelare under kontrakt och ingen huvudtränare. Sirius har haft det tungt under årets silly season. Men nu har man närmat sig en lösning på tränarsidan.

Andreas Eskhult i Sirius sportgrupp har redan varit i kontakt med tränaren ett flertal gånger.
– Jag har pratat med honom vid ett par olika tillfällen och ett par timmar varje gång. Men vi behöver ha flera som är med och skapar sig en uppfattning, säger Eskhult.

Är det en ganska färsk tränare eller en meriterad?
– Det kan vi ta då, när det blir klart. Det är lite det som är själva grejen, säger Eskhult och låter kryptisk samtidigt som han ger sken av att det är en tränare ”utifrån”.
Samma sak gäller ett par potentiella värvningar på spelarsidan.
– Vi har några namn som vi väntar svar från de närmaste dagarna, säger Eskhult.

Officiellt är just nu bara fyra spelare under kontrakt; Jakob Säleby, Andreas Eskhult, Niklas Hellqvist och Alexander Mayborn, skriver UNT. Till tidningen uppger Eskhult att ytterligare ett par spelare ur den befintliga truppen nu vara klara för en fortsättning. Han vill inte nämna några namn men mycket tyder på att det kan röra sig om spelare som Lars Fall, Max Eriksson och Johan Hydling, skriver UNT.

Patrik Johansson har pratat med inte mindre än tre klubbar som gick till slutspel den gångna säsongen, men säger sig ändå troligtvis stanna i Uppsala och Sirius. Han och Sirius har diskuterat en fortsättning, men enligt honom är inget ännu klart.
UNT: De andra alternativen låter intressantare.
– Det tycker inte jag i dagsläget. Jag har ett och ett halvt år kvar i skolan och trivs bra i Uppsala, säger Johansson.

Viktor Broberg tror sig spela bandy till nästa säsong och har träffat Sirius, men kommer inte att skynda fram ett beslut.
– Klart att man tänker på vad det blir för lag. Är det många som flyttar kanske det inte blir så roligt, säger Broberg till UNT.

Läs också