Silly Season: Herajärvi lämnar Tillberga – Haparanda nästa?

Finske landslagsmålvakten Marko Herajärvi, 29, är klubblös. – Både jag och Tillberga var överens om att säga upp kontraktet, säger Herajärvi till NSD. Marko kan bli aktuell för HT Bandy. Två år i rad har Marko Herajärvi utsetts till världens bäste målvakt. Ändå hade han svårt att hitta någon klubb att stå i förra säsongen.

Tillberga har beslutat satsa på unga förmågor och då föll det sig naturligt för både Herajärvi och Tillberga att säga upp kontraktet. Två elitserieklubbar hade hört av sig om kommande säsong. Klubbarna var Villa och Kungälv, men det blev ingenting av detta.

– Martin Berggren skulle sluta i Villa, men efter finalförlusten så har han fått lust att fortsätta. När det gäller Kungälv så var deras målvakt, Pertti Virtanen, på väg att flytta hem till Uleåborg, men nu blir han också kvar, säger Herajärvi.

– Det ser ut som att vi kommer flytta hem till Torneå. Jag har informerat min arbetsgivare här i Västerås om detta. Eventuellt kommer jag satsa på familjeföretaget som vi har i Torneå, men helst skulle jag vilja spela bandy på elitnivå, säger 29-åringen.

Om flyttlasset går till Torneå så kommer Herajärvi börja träna med HT Bandy. I HT Bandy är man positiva till detta. – Skulle vara bingo att få Marko även om vi har Pasi Hiekkanen, som är oerhört stark, säger Vesa Vuokila till NSD.

Läs också