Silly Season: Fyra talanger i Sirius träningstrupp

Fyra talanger fyller på Sirius tunna niomannatrupp under sommarens träningsperiod. Avgående ordföranden Jan Sjonemark är inte orolig. Senare i sommar väljer Sirius dessutom en ny ordförande.

Fyra unga talanger tar plats i Sirius Bandys träningstrupp i sommar. Det är Jakob Edberg, Tobias Engstrand, Andreas Wängelin och Gustav Holmgren som ska fightas om en plats i den riktiga A-lagstruppen.
– Jag har haft möjligheten att få jobba med de här killarna både på bandygymnasiet och i U-20 truppen. Alla fyra har bestämt sig för att satsa fullt ut på bandyn och har ett driv att hela tiden vilja bli bättre. Det känns därför kul för mig och mina ledarkollegor att de nu får chansen att komma till en ny miljö där de kan fortsätta utvecklas, säger Pierre Roos, manager för U-18/U-20, i ett pressmeddelande.

Nio i truppen

Nästa vecka är det midsommar och Sirius har bara nio spelare i truppen klara. Det fattas minst sex spelare. Jan Sjonemark, ordförande i Sirius Bandy, är säker: Sirius kommer att få en bra spelartrupp.
– Jag vet att vi kommer att få ihop en bra trupp och ett bra lag, så oro på det sättet har jag inte känt. Jag har haft fokus på så mycket annat, som ekonomin, och det har överskuggat det mesta. Jag vill att vi ska ha en ekonomi i balans, säger Sjonemark till UNT.

Ny ordförande i Sirius

I augusti har Sirius Bandy årsmöte. Då kommer de ekonomiska siffrorna att avslöjas. På samma årsmöte kommer Sjonemark att tacka för sig. Efterträdaren är inte klar, men det finns en person med idrottsbakgrund (dock inte från bandy) som är känd i vissa kretsar i Uppsala som är mycket intresserad av ordförandeskapet.
– Om vi skulle få honom så blir jag otroligt nöjd, säger Sjonemark.

Läs också