Ekonomi: Sirius har problem med ekonomin

Sirius kommer att redovisa förlustsiffra på 450 000 kronor för senaste året. Utifrån den budget vi under förra hösten beslutade och när vi insåg det ekonomiska läget så kom styrelsen på förslag att sänka spelar- och ledarlönerna med mellan 20-30 % för att få verksamheten att gå runt. Vi stötte ett kraftigt motstånd från spelarna och styrelsen beslutade efter mycket om och men att fullfölja alla betalningar trots att vi tidigt såg att det kommer bli svårt att dra runt verksamheten. Vi har för hög kostnadsmassa. Den processen har bakom kulisserna påverkat verksamhet på ett betydande sätt, skriver klubbchef Magnus Berglund.

Vi försöker hitta ekonomiska lösningar vi kan ta ansvar för, att det vi lovar, ska vi också leverera. Vi har levt över våra tillgångar men vill inte göra det igen. Vilket har inneburit bl.a. att vi blivit tvungna till att senarelägga årets rekrytering med spelare och ledare till A-laget. Vi jobbar aktivt med att kunna betala ut förra årets ersättningar till spelare och ledare, under tiden när det är som svårast för en bandyförening likviditetsmässigt. Vi jobbar också aktivt med att attrahera en ny styrelse.

Media och andra verkar tro att vi mörkar någonting. Det är ingen sanning för oss. Vi går ut och kommunicerar saker när det hänt saker och när vi är klara. Skillnaden den här våren är att det har kommit ut saker innan saker och ting har varit klara. Så i det perspektivet så förstår jag att några av er där ute undrar.

Läs också