Dramatik väntas även i Allsvenskan

Om Elitserien ser jämn ut så ser det inte så mycket ojämnare ut i Allsvenskan. Det finns dock några lag som kan tänkas vara lite mer favorit än de övriga lagen.

I norrgruppen har Örebro SK imponerat och får tillsammans med Tillberga bära favoritskapet till seriesegern. Västanfors, Finspång och Skutskär har också gjort bra i från sig på försäsongen. Räkna inte heller bort Söderfors, Ljusdal och Kalix. Svårtippat med andra ord! Selånger har strax före premiären drabbats av influensa, svininfluensan härjar som bekant i Sundsvall. Träningsmatchen mot Söderfors i helgen ställs in.

I södergruppen ser IFK Motala och Boltic riktigt starka ut. Det finns fler lag där det vimlar av spelare med meriter från Elitserien. Gripen, Lidköpings AIK, Tranås, Nässjö och Surte ska inte heller räknas bort. Frillesås har tappat spelare, men är bättre tränade än till fjolåret. Gripen har ett samarbete med IFK Vänersborg, som ifrågasätts av sina egna supporter.

Den allsvenska premiären i Södergruppen inleds den 7 november med:
Jönköping – Otterbäckens BK
IF Stjärnan – GAIS Bandy
IFK Motala – Ale-Surte BK
Boltic – Frillesås BK
Lidköpings AIK – Nässjö IF
Tranås BoIS – Gripen Trollhättan

Den norragruppen inleder denna helgen med Tillberga – Finspångs AIK. Övriga matcher nästa helg.

Förutom Tillberga och Surte som flyttat inomhus. Kommer Lidköpings AIK, Gripen spela inomhus senare i vinter. Rättvik är på gång. För någon vecka sedan blev isen i Örebro klar inomhus.

Läs också om:
Boltics nya stjärnskott
Boltics nya stjärnskott

Boltic samarbetar

LAIK fyllt av stjärnor

Stjärnan står lite lägre på himlen

Stjärnan som håller

Finspång ligger lågt

IFK Motala är redo

Ryssar förstärker Motala

Surte lånar från Villa

Ljusdal vill få betalt av Surte

Läs också