”Silly Season” GAIS vill slänga ut bandyn

Bandyn växer i västsverige och nu känner sig fotbollen hotade av bandyn.
Expressen skriver att Gais och Gais bandy har träffats för att diskutera framtiden. Enligt Gais bandys starke man, Kenth Hultqvist, gäller det inriktning för klubbarna sinsemellan. – Det handlar om Gais kontra bandyn, säger han. Men han understryker att det inte är någon konflikt. – Nej, det finns inga hard feelings. Vi har träffats en gång och ska träffas igen efter sommaren, säger han till Expressen.

Krockar det med sponsorer – att Gais tycker att ni tar intäkter som de vill ha?

– Nej. Vår omsättning är förhållandevis liten jämfört med fotbollen. Dessutom spelar vi på vintern, under en period som fotbollen inte är så aktiv.nMen det kan ju finnas en rädsla hos fotbollen att vi ska växa. Att de vill ha Gais varumärke ograverat.

Christer Wallin , ordförande i Gais, bekräftar att samtalförs – men vill inte dramatisera samtalen. – Vi har pratat om respektive inriktning för fotbollen respektive bandyn, säger han. Vi vill bygga för något som stärker klubben inom fotboll och bandy.

Kenth Hultqvist förklarar å sin sida:

– Det här ligger inte i våra händer. Jag tycker inte att vi konkurrerar. Framför allt inte om publiken. Jag hoppas vi ska lyfta Gais varumärke – 365 dagar om året

Läs också