SillySeason: Sirius jagar ”egen talang”

Sirius jagar försvarstalangen Oskar Bremler, 19 år från Edsbyn. – Han är fostrad i klubben (Sirius) och spelade förra säsongen i Edsbyn, säger tränaren Olle Gabrielsson till UNT.
Avgörande är den ekonomiska uppgörelsen och Sirius ekonomi är inte stark. – Bollen ligger hos Edsbyn. Oskar tränar just nu med vårt juniorlag och om vi ska värva honom har vi inte råd att betala något utvecklingsbidrag, säger Olle Gabrielsson vidare.

Bremler lämnade Sirius 2009 för att gå bandygymnasiet uppe i Hälsingland, men har nu gått klart sin utbildning och letar efter en ny klubb för att få speltid. Förra säsongen spelade han mest med Edsbyns juniorer, men fick även speltid i a-laget under en match – och skulle kunna ta en trupplats i Sirius försvarslinje.
– Det är så klart positivt att han är från Uppsala. Vi vill ha spelare som brinner för bandy och som vill spela, säger Olle Gabrielsson.

I övrigt fortsätter Sirius att presentera provspelare. Framöver kommer Uniks Patrik Eidenert att träna med laget och i går provtränade Fredrik Johansson och Joonas Peuhkuri sina första pass med Sirius. Anfallaren Viktor Broberg fortsätter också att träna med Sirius, men är ännu inte överens om ett kontrakt. Vad som händer med försvararen Joachim Boivie är även det lite oklart. – Vi vill att han spelar med oss i vinter, men hur det blir får du ta med honom, säger Gabrielsson.

Läs också