Silly Season Michael Zalataev börjar spela igen

Tidningen Norrbottens-Kuriren skriver att Michail Zaletaev har ändrat sitt beslut om att lägga skridskorna på hyllrona, då en svensk elitklubb är intresserad. – En av Sveriges största talanger, säger Henrik Eriksson, kassör i Kalix Bandy till tidningen. Michail Zaletaev bröt kontraktet med Kalix Bandy efter säsongen. Då berättade han för Norrbottens-Kuriren att han ville vidare.

22-åringen signaler till sin förra klubb Kalix verkade dock inte tyda på att han sökte en ny klubb utan att han i stället tänkte lägga av. Istället har Zaletaev har hårdtränat – och nu är en svensk elitklubb intresserad av honom.

– I förra veckan hörde jag att en klubb har hört av sig till honom, säger Eriksson, som hyllar den unge mittfältaren. Han kan bli hur bra som helst. Han är en av Sveriges största talanger. Vi hade önskat att ha kvar honom. En fulltränad ”Micha” är en glädje att ha i laget, säger Henrik Eriksson.

22-åringen var en lagets bästa spelare när Kalix tog steget upp till elitserien. Förra säsongen blev något av en besvikelse när han ”bara” gjorde fem mål och tre assist

Läs också