Svenska Cupen startar i dag

Fjolårsöverraskningarna GAIS och IFK Kungälv möts i dag när Svenska Cupen drar i gång. Matchen spelas kl 17:30 i Vänersborg där IFK senare på kvällen tar emot Gripen. I Örebro tar ÖSK emot Västerås SK kl 17:30 och senare på kvällen möter IFK Motala Hammarby.

Örebro finslipade formen inför Svenska Cupen med att träna hörnor. Detta medan Västerås SK tränade anfall och är revanschsugna: – Vi har jobbat lite mer med vårt anfallsspel i det stora hela. Hur vi vill få till det, mot Sandviken (förlust 2-6) så åkte vi runt och mest tänkte på hur vi ska gå till anfall. Vi måste få in energi när vi spelar, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till VLT.

Hammarby mönstrar bästa laget. -Hela A-lagstruppen på 16 utespelare och två målvakter är tillgänglig och följer med. Alla ska få ordentligt med speltid. Det är viktigt att alla får en ärlig chans att ta plats i laget, säger Magnus Brodén, tränare i Hammarby till lagets hemsida inför helgens turnering. Läs mer

IFK Vänersborg har inlett med en seger mot Gripen och en förlust mot Zorkij. Hur ser formen ut?
– Det ser ut ungefär som det brukar så här års, det blir lite oväntade misstag. Man utnyttjar ju också de här tillfällena att prova lite nya saker och låta alla spela, dessutom vill man att spelet ska sätta sig både offensivt och defensivt, säger Jonas Berner till TTELA.

Gripen kommer med Marcus Hillukkala som inte mot IFK Vänersborg, vilket även Robin Karlsson är. – Vi är inte direkt favoriter, men vi ska göra det vi kan för att förstöra för de andra lagen, tre går ju vidare. Men det är tuffast möjliga motstånd och det blir en bra värdemätare för oss, säger tränaren Johan Sixtensson till TTELA.se.

Läs mer – tidig värdemätare – TTELA

IFK Kungälvs tränare Tomm Österberg avslöja för Kungälvs hemsida inte mer än att Mattias Johansson (den yngre) kommer att få chansen att visa vad han går för på högerhalven där Antti Ekman som nu flyttat tillbaka till Haparanda spelade. Det troliga är att de flesta spelare i truppen som är kuranta för spel kommer att få chansen att visa upp sig i helgen där tre av fyra lag når Svenska Cupens slutspel senare i höst.

Läs också