Svenska Cupen GAIS och Örebro klara för slutspelet

GAIS vann matchen mot Gripen med klara 11-l. Tony Eklind gjorde tre mål i matchen. GAIS är därmed vidare till slutspelet från gruppen tillsammans med IFK Kungälv och IFK Vänersborg som redan i går blev klara för avancemang. Kungälv slog Vänersborg med 4-3 idag. Kungälv ryckte till 4-2 vid ställningen 2-2.

Örebro vann en galen tillställning mot IFK Motala och är vidare tillsammans med Hammarby och Västerås från gruppen. Det blev en rysare på söndagen i Behrn arena. Örebro ledde klart med hela 6-1 och såg ut att vinna enkelt, men Motala hade inte gett upp och när bara två minuter kvar reducerade gästerna till 6-5 och matchen levde i allra högsta grad.
I 90:e minuten ordande Martin Apelqvist lite andrum med sitt 7-5-mål till hemmalaget. Motalas Lukas Persson reducerade på straff och revanscherade sig från en tidigare straffmiss tidigare i matchen. Det blev en sista nerv i rysaren, men Motala återhämtning räckte inte till.

Hammarby blev gruppsegrare efter 5-2 seger mot Västerås efter klara 4-0 i halvtid. Ex-proffset Mischa Pasjkin blev tremålsskytt för Hammarby. Adam Giljam assisterade till två spelmål. – Vi gjorde bra saker men vi gjorde det för sakta i första halvlek, och vi släppte in konstiga mål, säger VSK-tränaren Lillis Jonsson till VLT. Andra halvlek blev klart bättre för Västerås. – Då fick vi snurr på grejerna och spelade stundtals riktigt bra med många som ville vara med. Det är stor skillnad på hur det känns den här helgen jämfört med förra (förlust mot Sandviken, 2-6).