Borgia – Skuldfritt och ”jäkla drag” på ungdomarna

Borgia som spelade i högsta divisionen 1988/89 är åter skuldfritt. Till den allsvenska säsongen hade man fått en trupp med många nya namn. Efter säsongen splittrades laget och Borgia har haft en lång väg tillbaka. I dag spelar Borgia i division 1 och hade 33 148 kronor i skuld som ska ha betalats i förra veckan, enligt ordföranden Peter Kennerfalks uppgift till Norrköpings Tidning.

Avbetalningsplanen till Norrköpings Kommun har följts, med 10 000 kronor om året. I förra veckan fick klubben bekräftelse på att man inte behöver betala någon ränta, vilket det gällande avtalet bekräftade. De 112 989 räntekronor kommunen räknat fram är inte aktuella. Borgia betalar de sista 35 000 kronorna. Borgia bar på en ryggsäck med efterdyningar från det allsvenska äventyret och ett camping-projekt.

– Vi kände att det var läge att göra det nu. Det ska bli jätteskönt. Det kanske inte är helt rätt ekonomiskt sett, men vi orkar inte att dra det en vända till i tidningarna, säger Kennerfalk till NT.

Han pratar hellre om hur hans förening sanerat sin ekonomi från de gamla stora skulderna.

– Det är dagens seniorspelare som fått betala. De får ingenting och vi har höjt deras avgifter. Däremot sparar vi inte på vår ungdomsverksamhet. Där är det ett jäkla drag. Vi har gått från en bankrutt förening utan någon speciell ordning till en som har en ljus framtid, tycker Borgias ordförande.

Läs också