Champions Cup åtta lag gör upp om titeln

Champions Cup avgörs i helgen. Nytt för i år är att lagen delas in i två grupper om fyra lag där alla möter alla i ett gruppspel. Placeringsmatcher spelas på söndagen. Det är den den nionde upplagan av Champions Cup i Dina Arena. Till skillnad från tidigare år, där lagen varit indelade i fyra grupper, är det endast två grupper i år med fyra lag i varje. Lagen i grupp A möter varandra i ett gruppspel och likaså lagen i grupp B. På söndagen spelas placeringsmatcher där ettan från grupp A möter ettan från grupp B, tvåan möter tvåan och så vidare.

Edsbyns IF ställs mot förra årets trea; ryska mästarna i Dynamo Moskva, ryska Sibselmash och hälsingekollegan Ljusdal. I den andra gruppen möts förra årets finalister; Bollnäs och Zorkij, samt elitserielagen Broberg och Sirius.

Champions Cup inleds med Zorkij-Broberg 14.45 torsdag 13 september och matchen mellan de båda gruppettorna avslutar cupen 16.30 söndag 16 september.

Grupp A: Dynamo Moskva, Edsbyns IF, Sibselmash, Ljusdal
Grupp B: Bollnäs, Zorkij, Broberg, Sirius

Noterbart är att de båda svenska finallagen Villa Lidköping och SAIK inte är med i cupen. Inte heller Västerås SK eller Hammarby. Inget av de medverkande svenska lagen i Champions Cup spelade årets upplaga av Svenska Cupen.

Läs också