Bollnäs i kris? – Nej!

Ifjol var Bollnäs finalister i Champions Cup. I år kom laget näst sist efter seger mot Ljusdal i matchen om 7:e plats. Hälsingetidningen Ljusnan ställer frågan till Andreas Westh om han är orolig. – Nej, jag har varit med så länge att jag vet hur illa det kan se ut i september. Vi har en tunn trupp och det tar tid att få igång alla när vi testar lite nya positioner.

Andreas är heller inte särskilt bekymrad över alla mål som trillat in under en försäsong i baktakt. – Jag vet vad vi kan defensivt och är säker på att vi får ihop det när det blir allvar. Westh menar också att det fanns en positiv trend under cupdagarna, där allt inleddes med en riktigt usel match mot Sirius. – Tja, där hade det väl gått lika fort om alla haft skor på sig. Men det blev bättre, jag känner mig betydligt tryggare nu på söndagen än i torsdags. Kom ihåg att vi varit vingklippta med Johan Berglund avstängd och Juho Liukkonen skadad.

Bollnäs har dock blivit svalare i Bandyworlds Bandybarometer! I april fick Bollnäs 12% av rösterna, nu har motsvarande siffra sjunkit till knappt 8% i den pågående septemberbaromtern. Läs också: Bandybarometern September

Läs också