SillySeason: Bollnäs lånar av Dynamo Moskva

Bollnäs GIF förstärker truppen – med en 20-årig rysk spelare från Dynamo Moskva, skriver Bollnäs GIF på sin hemsida. – Det är en liten kille med en väldig fart. Det är farten och tekniken som är hans kännetecken. Jag har pratat med ett antal spelare och alla tycker att det är en bra spelare, kommenterar Bollnäs sportchef Sören Persson till giffarna.se.

– Vi är mycket nöjda, säger Bollnäs sportchef Sören Persson till Ljusnan.
20-årige Koljagin har under hösten försökt spela åt sig i en plats i stjärnspäckade Dynamo Moskva. Nu är det klart att han inte kommer få någon plats i Dynamo den här säsongen, och i stället för att spela med klubbens farmarlag Mayak blir det alltså Bollnäs den här vintern.

– Det här var en chans som dök upp tack vare kontakter där borta. Den här killen platsade inte riktigt på deras mittfält vilket är förståeligt. Det är ju inte bara att komma in där, man måste vara landslagsspelare för att ha en chans på deras mittfält, säger Sören Persson vidare till tidninhgen. Han ska vara bra, men det är ingen frälsare eller jättestjärna, men vi kommer bli ett starkare lag. Kul att presentera en ryss, det tillhör ju inte vanligheterna i Bollnäs, och dessutom en ung spelare som kan anpassas till svensk bandy.

Läs också