Träningsmatcher: ”5-1:a” i andra när Villa tog revansch på SAIK

– Andra halvlek är den försäsongen bästa, säger nöjde Villatränaren Ari Holopainen till NLT. Vi var revanschsugna efter SM-finalförlusten och gör en kanonmatch i andra halvlek. Första 20 i andra spelar vi sönder dom helt. Saik får knappt låna bollen och alla våra bitar föll på plats, säger Ari. Villa gjorde fyra mål på nio minuter. – När vi spelar så här ska lagen vara bra för att slå oss. Var ett tag sedan vi slog Saik och att göra det med ett eget spel känns extra skönt. En riktigt bra värdemätare, söger Ari vidare till NLT.

Villa urstarka andra halvlekar fortsätter. Efter 1-1 i halvtid i SM-finalreprisen mellan Sandvikens AIK och Villa Lidköping så fullständigt exploderade Villa i andra halvlek. Efter bara tolv minuter in i andra halvlek ledde Villa med 5-1 och det stod 6-1 när drygt femton minuter återstod. SAIK reducerade till 6-2, men kom inte närmare. Villa imponerar med vasst anfall och bra defensiv. David Karlsson och Daniel Andersson blev tvåmålsskyttar för Lidköpingslaget.

IFK Kungälv ryckte i från Vetlanda i första och ledde med 6-1 i första halvlek. Vetlanda reducerade till 6-2 när det återstod cirka tjugo minuter av matchen. Kungälv ökade på till 8-2 och hade tre tvåmålsskyttar genom Ted Skoglund, Mikael Lindberg och Mikko Lukkurila.

Västerås tappade ledning mot Villa i går, men fick med sig oavgjort mot Edsbyn i dag.
– Vi är väldigt nöjda. Spelet sitter mer och mer, säger VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson. Mot Villa blir det situationer hela tiden och det är härligt att möta dem. Edsbyn drog in fyra hörnmål men försvarsinsatsen över hela banan var väldigt bra, säger han till VLT som skriver att VSK satsade på defensiven i helgen. Ändå blev det trettonmål i bakåt.

Ställningen i några andra matcher
Gripen – Neftyanik 2-14
Rodina Kirov – Hammarby 1-5 – Mischa Pajskin 3 mål.
Edsbyn – Västerås SK 6-6 – Mattias Hammarström, Edsbyn, och Jonas Nilsson, Västerås, 2 målsskytar.
Lidköpings AIK – Tranås BoIS 5-5

Läs också