”Vi är inga favoriter”


Bandyfolket har utnämnt Villa till bästa laget i vinter, men villatränaren Magnus Nordin köper inte det.
– Så jävla enkelt är det inte, säger han till Villas hemsida.

När Villa fick behålla sitt slagkraftiga lag, värvade två klasspelare i form av Jesper Eriksson och Pär Törnberg, ja då var övriga bandysverige överens: Villa är storfavoriter till SM-guldet denna säsong.

När så Villa åkte ut ur Svenska cupens kvartsfinal i mötet med Hammarby med 1–4 (1–1) hade många åsikter om att laget var i någon slags ”kris”. Inför matchen hade också Hammarbytränaren Magnus Brodén gått ut och sagt ”andra lag bara kan beundra det de åstadkommit och att man kunde förvänta sig att Villa skulle vinna varenda match de spelar”. – Det är bara löjligt att hålla på så. Titta på det material som Hammarby har då; fyra landslagsspelare, tappat tre man från ifjol men fått bra spelare som ersatt. Tittar man på uppställningen har de till och med ett bättre lag än vi har, säger Magnus Nordin.

Varför vann Hammarby? – De gjorde det enkelt och bra. De hade stor respekt för oss, drog tillbaka laget väldigt fort. Vi har inte mött något sådant lag i år och kanske inte i fjol heller. Spelade extremt defensivt och hade vissa spelare som gjorde det riktigt bra. Spelade också aggressivt – det tror jag inte vi var beredda på att det skulle bli en sådan tuff match.

– Vi växte in i det i andra och gör det vi kan, men då var det lite försent. Tittar man på defensiven så spelade vi bra, de skapade inte så många chanser. Totalt sett var det defensivt en bra match, men vi blev lite lurade när de backade hem, säger Magnus Nordin.

Villa gick sedan och slog GAIS (7–5 efter straffavgörande) i match om femtepris i en tillställning som var allt annat än bra. Fortfarande hängde förlusten mot Hammarby över laget och inställningen var inte på topp.
– Det var okej, men inte mer än så. Vi kan betydligt bättre.

Magnus Nordin tycker inte att Villas försäsong varit idealisk. Sjukdomar, skador och landslagsläger har gjort att man inte kunnat testa alla detaljer i det egna spelet som vore önskvärt.
– Var ju egentligen första helgen (Svenska cupen) som vi hade alla tillgängliga förutom Erik Rosengren. Vi har inte haft tillräckligt med tid med hela truppen för att få ut allt vi vill ha utav försäsongen.

Klassförvärven Pär Törnberg och Jesper Eriksson har heller inte kommit in tillräckligt i Villas spel så att det fungerar fläckfritt. Men med så pass mycket skicklighet i spelarna är det bara en tidsfråga innan de har anpassat sig, även om det kan dröja ett tag till. – De behöver lite tid för att få ihop det, säger Nordin.

Daniel Andersson (axel) och Jesper Eriksson (knä) skadade sig som bekant under Svenska cupen. Där är beskedet positivt och första World Cup-matchen nästa vecka mot Kungälv verkar inte ligga i farozonen. – Som tur är verkar det inte vara någon fara. Lite rehab där och båda är säkert med mot Kungälv. Verkar inte vara något trasigt, säger Nordin.

World Cup härnäst. Vad ska vi ha för förväntningar på Villa där? – Vi siktar på att vinna varje match där också. Sen är det inte alltid man klarar av det, men det är målsättningen, avslutar Nordin till Villas hemsida.

Läs också