Campese intensifierar jakten på ryska spelare

World cup avgörs i Sandviken nästa helg och Västerås SK kommer inte ligga på latsidan, utan kommer att specialstudera tänkbara stjärnförvärv. – Vi vill bena ut vilka som skulle passa in hos oss, säger klubchefen Michael Campese. VLT skrev för ett par veckor sedan om VSK Bandys intresse för den svenska stjärntrion Johan Esplund, Daniel Mossberg och Daniel Berlin, som spelar i Ryssland. Grönvitt hoppas kunna värva någon av dem till nästa säsong.
Redan nu intensifierar Grönvitt granskningen av spelarna. – Det handlar om att hitta vem som passar in bäst hos oss, säger Campese. Har ni kontakt med spelarna? Nej, inte nu. Men vi har haft kontakt med två av dem tidigare genom åren. Enligt vad VLT erfar är det Johan Esplund och Daniel Mossberg som VSK är mest intresserat av. Campese har en koppling till Mossberg då de känner varandra sedan barnsben.
Är det bara svenska spelare i Ryssland som är intressanta? – Egentligen inte. Det kan ju dyka upp någon ryss som vi inte har haft koll på i World cup, alla de bästa lagen är ju där. VSK-ledningen planerar även en resa till Ryssland efter nyår. – Det är inte bara för att kolla på de här svenska landslagsspelarna. Vi har ju Tobias Holmberg och Stefan Edberg där också (i Neftyanik), säger Campese till VLT.

Läs också