Dags för slutspel i World Cup!

Snöpligt slut för Bollnäs i kvällens match mot Dynamo Kazan. Andreas Westh har gav Bollnäs ledningen till 3-2 i början andra halvlek och därefter exploderade målgörandet i en svängig match. När Kazan fick två man på bäcken kunde Bollnäs utnyttja det numerära överläget och göra 4-2. Kazan hämtade in det till 4-4, men då gjorde Ville Altonen sitt andra mål och Bollnäs var åter i ledningen med 5-4. Kazan kvitterade igen och det var genom finske storskytten Sami Lakkonen som då gjorde sitt andra mål för kvällen. Matchen slutade inte oavgjort utan Maxim Chermnykh gjorde också sitt andra mål i matchen som var matchavgörande. 6-5 till Kazan som därmed är klara för kvartsfinal mot Zorkij.

Här kan du spela Bandy på Oddset

Det blir minst två svenska lag i semifinal och åtminstone ett ryskt. Just nu spelar Bollnäs avgörande match mot Dynamo Kazan om andra platsen i den grupp som Edsbyn redan vunnit. Laget som vinner matchen kniper andra platsen och en kvartsfinalplats mot ryska Zorkij. Edsbyn vann mot Ljusdal tidigare i kväll och får möta Sandviken. – Där måste vi upp i samma nivå som mot Kazan i första matchen. Där hade vi bra fart på både skridskor och bolltempo med få transporter och många passningar, säger Martin Söderberg till Ljusnan. Martin Söderberg blev tvåmålsskyt för Edsbyn i dagens match. Edsbyn ledde med 4-1 och började slappna av. Då gjorde Ljusdal två reduceringar och matchen slutade 4-3. – Jättestarkt av grabbarna att komma tillbaka efter kraschen mot Kazan, efter den var vi riktigt nerstampade, sa Ljusdals tränare Björn ”Böna” Eriksson till tidningen Ljusnan.

Edsbyns semfinalmotståndare Sandviken har fått skadeproblem uppger Gefle Dagblad och skriver att World cup är över för Johan Löfstedt sedan axeln hoppat ur led mot Zorkij. Är elitseriepremiären nästa lördag i fara? Inte enligt Löfstedt. SAIK-läkaren Bertil Berggren är dock av en annan uppfattning. – Det handlar om veckor, förmodligen mer än en månad innan han är tillbaka. Christoffer Edlund vilade i dagens match mot Kamparit, men är troligen med och spelar kvartsfinalen.

Först ut i kvartsfinalerna är Västerås och Kungälv.
– Kungälv har sett riktigt bra ut tycker jag. De har slagit både Villa Lidköping och Broberg/Söderhamn och sedan kryssat mot Jenisej. Så där får vi verkligen ligga i om vi ska ha en chans, säger ”Lillis” Jonsson till VLT. VLT uppger att Västerås SK är dock svårt skadedrabbat och spelar utan Janne Rintala, Mikael Olsson och Victor Engström. Även Pekka Rintala och Jimmy Jansson är frågetecken.

Kvartsfinaler
08:30 IFK Kungälv – Västerås SK
10:05 Dynamo Moskva – Jensiej
11:40 Sandviken – Edsbyn
13:15 Zorkij – Dynamo Kazan

I kväll besegrade Villa Broberg med 6-4. Villa vände 1-3-underläge. Villa inledde WC med 3-1 ledning mot Kungälv, men spelade därefter 100 minuter innan nästa mål kom. Matcherna spela 2×60 minuter så det innebar att Jenisej nollade Villa i torsdagens match. Det är sällsynt med skyttar som Jesper Bryngelsson och David Karlsson. I fredagns matche hittade båda målen och de gjorde också två respektive tre mål var. Dystrare för Broberg som inte fick med sig en enda poäng från turneringen inför elitseriepremiären. Ted Bergström gjorde två mål för Broberg. – Vi gjorde ett bra jobb, även om vi förlorade med två bollar, säger tränaren Michael Bratt till Söderhamns-Kuriren.

Hammarby tog också tredje platsen och sin första matchvinst i turneringen då Neftyanik besegrades med 4-1 (2-0). F
Bandyns%20World%20Cup%20ig%C3%A5ng%20i%20Sandviken

Läs också