Bandybaronerna glömdes bort!


Bandyworld grottar ner sig efter de gamla klassiska lagen i Bandysverige. Vad sägs om lag som Bandybaronerna, Lesjöfors?
I fjol höll Lesjöfors till i div 1, men åkte ur. Nytt syriestem skulle göra att man skulle få spela vidare, men det skedde inte. Lesjöfors borde har ebjudits en plats i division I trots allt, eftersom det uppstod en vakans när en Stockholmsklubb drog sig ur seriesystemet.
– Kanske var det lika bra, för tvåan ser ut att kunna bli en bra serie att spela i, säger LIF-tränaren Torbjörn Gustavsson till Nya Wermlands Tidningen. Vi trodde i det läget att vi kunde få en förfrågan om att hänga kvar, men konstigt nog gick frågan i stället till Karlstad Bandy, en klubb som är nystartad, säger Torbjörn Gustavsson.

Just att en nystartad klubb kan få en sådan förfrågan tycker han är märkligt, men med facit i hand tycker han att det känns okej att Lesjöfors får börja om i division II.

– Det hade inte varit roligt om det hade blivit en serie med fem lag, som oss, Viking, Filipstad, Mosserud Böj och Slottsbron, men nu kommer det även att vara med lag från Örebro, Nitro/Nora och Grängesberg och då tycker jag att det kan bli bättre för oss att spela i division II, säger Torbjörn Gustavsson. Vi har inte gjort några nyförvärv, i stället hoppas vi kunna plocka fram några yngre förmågor ur vårt P18-lag och ge dem chansen, säger han.
Lesjfors har tappat Lars Claesson har lagt av som lagledare samt att Axel Henrysson gått till allsvenska Mosserud, Mats Engström spelar i div 1-laget Delta från Karlstad, medan Peter Skoog och Christian Dahlberg lag skridskorna på hyllan.
Det är tongivande namn som har lämnat föreningen, men det har gjort att klubben nu kan låta sina ungdomar få mer speltid på seniornivå, skriver NWT. Lesjöfors har inlett säsongen med seger i Viking Cup som spelades i Hagfors ishall. Läs mer om Bandybaronerna

Läs också