Allsvenskan: Falun har inlett med tre raka segrar

Allsvenskan startade förra veckan. Den stora skrällen var i södergruppen där Boltic besegrade Lidköpings AIK. Nässjö besegrade Mosserud med 6-3 möter revanschsugna LAIK på bortaplan. Seriefavoriterna Gripen tar emot Påhl Hansens Boltic i Trollhättan. Gripen inledde med 4-8-seger mot Jönköping. Finpspång jagar revansch efter att ha tappat 3-1-ledning mot Frillesås i premiären till 3-4-förlust. – Alla skämdes så egentligen behövdes det inte pratas så mycket. Det får inte hända igen, det finns inte, säger Andreas Carlsson till Norrköpings tidningar. Finspång har Benjamin Berner och Joakim Bonnevier, som missade premiären, är tillbaka i truppen mot Mölndal idag.

I den norra gruppen har Falu BS startat på bästa sätt. Den tredje raka segern kom i går borta mot Gustavsberg med 1-12, där Linus Barklund gjorde fyra mål och Victor Lundberg spelade fram till fem mål. Falun inledde med 3-1-seger mot Katrineholm och 9-3-seger mot Nyborg. Bakom skuggar Haparanda med två segrar av två möjliga. Både målvakten Pasi Hiekkanen och mittfältaren Veli-Matti Körkkö är osäkra kort inför helgens bortamatchers skriver NSD som i går även skrev om de två ryska nyförvärven. Frågan är om de är med i helgen. Svenska spel hade i går stängt möjligheten för spel i matchen mot Köping.

Storfavoriten Örebro inledde med seger och har i morgon Tellus. Tellus var i fjol en tuff uppgift för många lag. I förra veckan gick Kalix på sin första poängtapp mot just Tellus, möjligen premiär nerver. Kalix vann den andra matchen mot nykomlingen Borlänge. Borlänge tog sin första allsvenska poäng i går kväll då man besegrade Köping med 7-5. Tillberga som åkte ur Elitserien i fjol och tappat många spelare inledde med seger mot Rättvik med 5-8.

Här kan du spela Bandy på och

Läs också