Elitserien: Kungälv jagar serieledningen

I eftermiddag färdigspelas elitseriens femte omgång med fyra matcher. IFK Motala jagar
sina första poäng, men motståndet är serieledarna Villa Lidköping. IFK Motala radade upp segrar i Allsvenskan har ännu bara förluster, men hittar ändå positiva bitar i Motalaspelet. – Vi har kommit mer och mer tillrätta med defensiven. Nu gäller det att få till det bättre offensivt, få igång ett anfallsspel och göra lite fler mål. Vi har skapat alldeles för lite framåt, och det har mest blivit ströanfall och hörnor, säger Jonas Eriksson till IFKs hemsida.

IFK Kungälv jagar serieledningen, kanske svårt att nå den med tanke på att Villa har Motala i dag. Kungälv kan dock gå upp till andra plats. Då krävs seger förstås mot Sirius som öppnat säsongen bättre i år. Sirius trivdes bra på Skarpe Nord i fjol. I dag är vädret mulet, blåsigt och milt, vilket möjligen gör isen lite trögare för Kungälvs snabbskrinnare och gynnar tekniker som Eskhult i Sirius.

Vetlanda var inte nöjda med insatsen mot Kungälv senast. Idag är det nykomlingarna Ljusdal på programmet. Allt annat än hemmaseger vore en praktskräll med tanke på den fina inledning Vetlanda har haft i år.

GAIS har haft en tuff period i slutet med två förluster. I dag är Broberg som gäller. Broberg kommer från en seger mot Motala med 7-3 efter en stjärnsmäll mot Hammarby. Fina förhållanden i Alearena för både publik och spelare. Tyvärr har inte GAIS-publiken hittat ut till Ale Arena. Starten på Heden fördröjs till 1 december så nu är det väl dags för alla GAIS-hjärtan börja visa sitt stöd för sitt lag. 3 300 Hammarbyfans på Zinken i fredags.

Här kan du spela Bandy på och

Läs också