Arena: Totalförvirring inom S i Motala

 – Vi har aldrig lovat att bygga en bandyhall” säger kommunalrådet Camilla Egberth till Motala Vadstena Tidning som skriver: I och med det har Solidariskt Motala agerat mycket underligt och slagit på stora trumman för ingenting. Alternativt har majoriteten bokstavligt talat hamnat på hal is utan tak över huvudet.
I mitten av september var det dags för presskonferens i Motala. Med stora leenden, skratt och stolthet presenterades Motalas investeringsplan för idrotts- och fritidsanläggningar under de kommande åren.
Socialdemokraterna Egberth och Nicklas Rudberg, ordförande i bildningsnämnden, var strålande glada och bjöd på stora leenden.
Med rätta, tycktes det, eftersom många efterlängtade satsningar med bandyhallen i spetsen presenterades. I och med att även kommunchefen Peter Ingesson fanns på plats föreföll det inte heller ”bara” vara något politiskt utspel, utan någonting som kommunen verkligen ämnade att genomföra.
Ur den tjänsteskrivelse som ligger till grund för presskonferensen finns bland annat följande att läsa om bandyhallen: ”IFK Motala-bandyn är en av Motalas elitidrotter och har så varit under många år.
För att hålla denna klass och utvecklas parallellt med övriga elitlag i bandy, krävs inom några år en överbyggnad över befintlig isbana”.
” I takt med att kritiken har ökat, vilket MVT har rapporterat om i olika omgångar, har förvirringen förvärrats. Det som presenterades som en ”storsatsning” har gradvis bytts ut mot ett stort frågetecken. Nu verkar ingen veta vad som gäller för tillfället och än mindre vet vi om framtiden. En smått desperat Egberth försöker släta ut fadäserna genom att hävda att hon tror att motalaborna har förstått situationen”,
skrivet Motala Vadstena Tidning i dag.

Läs hela artikeln i Motala Vadstana Tidning här 
Läs också Bandyhall i Motala

Läs också