Sverige: PG och Holmberg i landslaget


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Några ryssproffs saknas i den svenska truppen inför Russian Government Cup. I stället kliver Patrik Gustafsson och Neftyaniks Tobias Holmberg in i Franco Bergmans 16-mannatrupp, som flyger till Abakan i mitten av december.

– Patrik växte in i Villas spel under förra säsongen och avslutade den väldigt bra. Han har startat denna säsong där han slutade föregående och är en viktig kugge i Villas spel med sin passningsklubba som spetskvalité, säger Franco.

– Tobias har varit med landslaget lite till och från de senaste åren. Efter att naturligt haft det tufft tidigt i höstas med flytten till Ryssland har han enligt rapporter kommit mer och mer, säger Franco, som var i Moskva i förra veckan och såg Tobias spela i den ryska ligan.
– Han gjorde ett bra jobb i matchen jag såg och det ska bli intressant att se om spelet i Ryssland bidrar till att han tar nästa steg i sin utveckling.

Russian Government Cup avgörs i Abakan 14-16 december. För Franco är det den sista samlingen han har med laget inför hemma-VM i Vänersborg 27 januari-3 februari.

– I Abakan får vi fem tuffa tävlingsmatcher och ett bra tillfälle att se vilka som orkar prestera på topp så intensivt, som ju också VM är. Detta gör förhoppningsvis att fler bitar faller på plats inför VM, säger Franco.

Dynamo Moskvas Daniel Mossberg har varit skadad och ligger efter i träningen och behöver mer tid för att bli riktigt återställd och missar turneringen precis som sina lagkompisar Daniel Berlin och Per Hellmyrs, som känner sig slitna. Även Zorkijs svensktrio Johan Esplund, Patrik Nilsson och Linus Pettersson har tackat nej till spel i Russian Government Cup, skriver Svensk Bandy.

Läs också