Elitserien: Toppmöte på Skarpe Nord

Vill du spela på dagens bandymatcher? – Kvällens allsvenska bandymatcher och onsdagens elitseriematcher finner du på och


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Snökaos hotar att ställa till det i dag. Vetlanda och Edsbyn spelar inomhus och Edsbyn är i Jönköping. Villa Lidköping är på väg upp till Uppsala i snökaos. Är Relitahallen ett alternativ en dag som denna? Matchen på Studenternas kan äventyras. GAIS åker också österut till kaoset i Mälardalen för att spela mot Västerås SK. Matchen spelas inomhus.

Är det ett kommande semifinalpar som möts på Skarpe Nord i kväll? Seriefyran IFK Kungälv tar emot Hammarby. Hemmalaget hade i går samtliga spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Daniel Gratjov. Hammarby har lyckats med konstycket att ”överraska många”. Detta med fyra landslagsmän och med flera etablerade nyförvärv. En av de överraskade är IFK Kungälvs skyttekung Markus Kuompoja. – Hammarby har överraskat mig lite grann i år. Att dom ligger etta i tabellen är bra gjort. De förlorade många duktiga spelare till andra klubbar till den här säsongen, men det ser man inte i deras spel. Hammarbys styrkor är att många spelare är skickliga med bollen och deras snabba bollsläpp har alltid imponerat på mig. Svagheterna kan jag inte avslöja, för de svagheter vi vet ska vi använda mot dom nu på onsdag, säger Markus Kuompoja till klubbens hemsida.
IFK Kungälv har vunnit de tre senaste årens möte mot Hammarby på Skarpe Nord.

SAIK med nya tränare vs IFK Motala på Jernvallen.
Nyväckt Sirius och tar emot Villa. – De har ett otroligt starkt lag, framför allt individuellt. Det är ett otroligt bra lag och vi måste vara bra om vi ska kunna hota dem, säger Olle Gabrielsson till UNT, som ser ut att matcha comebackande Pierre Roos i backlinjen framför Matvej Azarenko igen.
Villa Lidköping får klara sig utan David Karlsson även i kväll, rapporterar NLT. David har bara gjort en träning. David är dock tillbaka mot Bollnäs bedömer Villa tränaren Ari Holopainen. – Vi har en spelplan för bra väder och en spelplan för dåligt väder, säger Ari Holopainen till tidningen. – Sirius har luriga spelare som Andreas Eskhult, Lars Fall, Viktor Broberg och Alexander Mayborn, men vi ska spela vårt spel. Kommer vi upp i rätt nivå så vinner vi.

Hälsingederby mellan tabellsexan Bollnäs och femman Broberg. Broberg har haft svårt mot Bollnäs på Sävstaås. Efter trevande inledning har Broberg blivit stabilare. Detsamma gäller Bollnäs som i takt med att spelare kommit tillbaka efter skador förbättrat sitt spel med tre raka segrar.

VBG bryter negativ trend mot Ljusdal?

Uppdateringar sker löpande under dagen.

Läs också