Uppskjutet: Sirius möte mot Villa Lidköping skjuts upp

Elitseriematchen mellan Sirius och Villa Lidköping är uppskjuten. Klass 2-varning för Uppland och även svårigheter på västgötaslätten ställer till det. Nu rapporteras även matcherna SAIK – IFK Motala vara uppskuten samt de båda allsvenska matcherna Tranås mot Finspångs AIK och Lidköpings AIK och Åtvidaberg skjutas upp. Kvällens övriga fem elitseriematcher ser i nuläget ut att kunna spelas som planerat. Hammarby – Västerås SKs match i damallsvenskan är uppskjuten.


Vill du spela på matcherna på? Kvällens allsvenska- och elitseriematcher finner du på och


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

– Det känns bäst för alla inblandade att ställa in matchen. Det blir inte rättvist mot något av lagen att spela under sådana här förhållanden som råder. Bandy är ju lirarnas sport med mycket fart och finess, säger Mats Söderman, sportansvarig i Sirius Bandy.

Förutom den sportsliga biten finns det säkerhetsmässiga och ekonomiska risker med att spela matchen.

– Spelarnas och domarnas säkerhet behöver sättas i fokus på planen och men även för Villa Lidköpings spelarbuss i trafiken upp till Uppsala. SMHI har gått ut med klass 1 varningar och det väntas stora störningar i vägtrafiken i hela landet, säger Jan Sjonemark, klubbchef i Sirius Bandy.

– Eftersom vi fortfarande spelar utomhus så tappar vi också publik i sådana här förhållanden, vilket slår mot oss ekonomiskt, fortsätter Sjonemark.

Parterna kommer inom kort att spika ett nytt speldatum.

– Det är redan ett tajt spelschema i och med de internationella fönsterna samt att SM-finalen ligger en vecka tidigare i år. Men vi diskuterar just nu med Villa Lidköping om ett nytt speldatum.

Även den matchen i damallsvenskan mellan Hammarby och Västerås SK skjuts upp.
P18-matchen mellan Jönköping och Vetlanda är också uppskjuten.

Läs också