Bergwall lämnar Vänersborg och övriga tränare följer efter

Under torsdagskvällen blev det klart att Vänersborgs tränartrio med omedelbar verkan lämnar sina uppdrag. Tre raka förluster var tillräckligt för Marcus Bergwall att lämna Vänersborg. Förlusterna kom mot Sirius, Bollnäs och Ljusdal. Marcus Bergwall aktualiserade redan efter matchen mot Ljusdal att han inte var nöjd med lagets utveckling och med situationen och han ifrågasatte möjligheterna att i tränarrollen verksamt kunna bidra till en avgörande förändring och positiv utveckling.

Under torsdagseftermiddagen hade detta hos Marcus mognat fram till ett avgångsbeslut vilket han meddelade föreningen. Jonas Berner, som delat huvudansvaret med Marcus, och biträdande Joachim Berglund övervägde då om de, med tanke på att de gått in i tränaruppdraget som en trio, också borde lämna sina tränaruppdrag. Under kvällen lämnade de beskedet att de också med omedelbar verkan avsade sig sina uppdrag.

IFK Vänersborg fallit till elfte plats och en kvalplats med elva matcher spelade. Vänersborg spelar redan i morgon fredag match mot Broberg på Hällåsen i Söderhamn. Laget kommer då att ledas av lagledaren Carl Malm, som inte berörs av förändringarna på tränarsidan. Carl ansvarar även för laguttagningen inför den matchen.

– Det är mängder av rutin och bandykunskap som i och med torsdagsbesluten går förlorad för föreningen. Marcus Bergwall är en av Sveriges allra mest meriterade bandypersonligheter och hans medverkan på tränarsidan i IFK har varit mycket betydelsefull. Jonas Berner och Joachim Berglund är ju två stora profiler som i olika roller varit verksamma i föreningen. Förhoppningsvis får vi se mera av dem hos oss i framtiden, säger IFK:s ordförande Stig Bertilsson i en kommentar.

– Självklart hade vi hoppats och trott att de här tränarkarriärerna i IFK skulle sluta på annat sätt, men vi kan endast säga ett stort och hjärtligt tack för deras gedigna insatser och vi önskar all lycka i fortsatt verksamhet.

Martin Röing blir ny lagkapten. TTELA ställer frågan om det det funnits förtroende för de tre tränarna i spelartruppen?
– Med resultaten som varit blir tränarna ifrågasatta, och så har det varit även nu. Alla vill så mycket bättre, och i det läget ­försöker man hitta vad som är fel, men något bra svar på varför vi underpresterat har jag inte, säger Martin Röing till TTELA.

Läs också