Spelarnytt: Esplund vill ha nya utmaningar

Johan Esplund tycks vara allt närmare Västerås SK efter sin sejour i Ryssland. I går spelades en kändismatch mellan ett mästerlag innehållande Mikael Forssell, Ola Fredriksson m m och ett utmanarlag med anknytning till Otterbäcken. Radio Skaraborg frågade Johan Esplund om ryktena kring ett klubbyte till Väserås SK.
– Jag har pratat med Västerås och träffat mycket människor i och kring klubben. Det är ett lag som jag alltid velat spela i och det känns som ett bra steg att ta. Jag hade några fantastiska år i Villa, men jag känner att jag behöver nya utmaningar.

Vad är det annars med Västerås som lockar mer än Villa i nuläget?
– Det är väl att föreningen Västerås varit helt fantastisk mot mig under det här året då vi pratat och kommit långt vad gäller arbete, bostad och allting där. Sen behöver jag träffa lite nytt folk och utveckla mig själv som person och det tror jag är viktigt för min utveckling.

På frågan hur många år det blir i Ryssland? – Jag vet faktiskt inte jag heller just nu. Jag har sagt varje år att det ska bli sista året, men det har rullat på och fungerat bra. Jag spelar i ett av världens bästa lag och att får vara proffs liksom, det är få förunnat.

Läs också