SM-slutspelet: Hammarby och Villa visade klass

Hammarby och Villa vann sina första båda kvartsfinaler med klara siffror.

Västerås tog ledningen mot Villa genom Mikael Olssson som fick fritt att åka igenom Villa i femte matchminuten. Det dröjde en halvtimme in i matchen innan Daniel Andersson kvitterade för Villa. Sedan var det Villa för hela slanten. Daniel Andersson gjorde tre mål i matchen och Villa vann med klara 7-2 (4-1). Retur i Lidköping på tisdag.
– Jag tycker vi gör ett jättebra match från start. De tar ledningen efter en fin prestation av en av deras spelare, men sen växer vi in i matchen och vi tar över vi styr väl den här matchen egentligen från den tionde matchminuten tills dom blåser av matchen, sa Daniel Andersson efter matchen till SR. Daniel ville förstås inte ta ut någon semifinalseger i förskott. – Vi har vunnit en match och behöver vinna två matcher till. Vi ska göra allt för att vinna två matcher hemma.

I returen får Västerås SK klara sig utan Anders Bruun som ådrog sig lindrigt matchstraff i dagens match.
– 1-0 i matcher till dom det är väl det betyder. Siffrorna spelar inte stå stor roll. Vi börjar bra och tar ledningen. Sedan blir vi lite passiva. De satte sina hörnor och det gjorde inte vi. Sedan blir det tufft i andra när Bruun åker på sitt matchstraff där. Det är bara att ta nya tag och komma igen och komma igen på tisdag, säger Magnus Joneby till SR Västmanland. Villa blir successivt bättre också.
– Det här var en nyckelmatch. Vi brukar alltid spela bra i Lidköping. Vi måste vinna minst två i Lidköping för att ta oss vidare.

Misja Pasjkin blev tremålsskytt för Hammarby. – Jag brukar försöka sätta de chanser jag får och jag brukar få väldigt bra bollar att jobba på från mina lagkamrater som är otroligt generösa mot mig och jag försöker vara lika generös tillbaka till dem, sa Misja efter matchen. Det är bara sätta dit dem. Det finns alltid saker att förbättra få till fler finesser så att vi inte blir lika lätta att läsa.

Dennis Wassberg målvakt i Broberg. – Det är här var inte vad vi ville idag, kan jag säga. Jag tycker vi gör en okej första halvlek. Lite så där krampaktig start. Bra defensiv start med 0-1 i paus. Vi säger till oss själva i paus att sätta bättre fart i andra halvlek. Vi fick en tung start i andra och sen kommer vi aldrig i gång i andra. Vi tappar energi de gör tre mål de första tio minuterna.

Pelle Fosshaug om Broberg i dag: – Dom blev för stillastående och bör spela på fler spelare och sätta högre tryck. För dåligt defensiva.

– Vi gör en bra andra halvlek. Gnager ner dem redan i första och har bra snurr på bollen. Tightar till det centralt och de får åka långt. Vi gör det bra – Vi har varit jätte duktiga på Zinken. Vi kommer vara superladdade inför ett fullsatt Zinken hoppas jag, sa Brodén till TV4 efter matchen.

Läs också