IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg funderar

Tommy Österberg skriver CV samtidigt som han funderar på vad han ska göra i framtiden. Ännu är inget klart om det blir någon fortsättning i IFK Kungälv eller inte. Tommy säger också att han har ett optionsår kvar som finsk förbundskapten. Det finns klubbar som söker ny tränare, men Tommy vill inte nämna några klubbar eller gå in på om det är aktuellt med något byte av klubb. Tommmy funderar även på andra alternativ än som tränare.

– Det är många årsedan jag skrev ett CV senast. Det är intressant och se vad jag varit med om och gjort sedan sist jag skrev ett, säger Tommy Österberg.

Örebro och Broberg söker tränare, är det några du har kontakt med? – Det finns många lag som inte har klart med tränare för nästa säsong, säger Tommy Österberg utan att specificera. Tommy ska träffa IFK Kungälv nästa vecka.

IFK Kungälv har analyserat säsongen som gick Tommy Österberg säger att det finns saker vi har gjort mindre bra. Vissa saker har vi själva kunnat göra bättre, utan att gå in på några detaljer. Tommy Österberg tycker inte Kungälv gjorde någon dålig säsong.

– Vi måste utveckla spelet och då försöker vi gå lite utanför de tidigare ramarna och det kan hända att vi tappade någon poäng på det, men det är många unga spelare som vill utvecklas så då måste man våga nytt.

Målvakten Pertti Virtanens skada var givetvis en svårt avbräck för IFK Kungälv och frågan är om han blir kvar i Kungälv. Skadan gör det högst troligt att han flyttar hem till Finland, men inget är klart.

Läs också