SM: Villa Lidköping – Sandvikens AIK Rond 3


Vill du spela på matcherna på? Kvällens bandymatcher finns på och

1-1 i matcher är utgångsläget inför kvällens drabbning inför en fullsatt arena i Lidköping. Uppmot 5 000 väntas in i arenan.

Villa Lidköping kommer att spela med samma lag som senast och det blir inga förändringar i laget, uppger Villatränaren Magnus Nordin. Således är det inget fara med Tim Persson, som fick en smäll på knät och klev av tidigare senast.

Villa har hamnat i underläge i varje match. Magnus Nordin menar att det är mycket tillfälligheter som gör det. Senast fick SAIK en straff och tycker annars att Villa gör en bra start. Sandviken vet vi öppnar i högt tempo som det ofta gör.

Villa har dock hittat en trygghet i spelet och hamnar inte i panik. Det ger oss en spark i ändan så att Villa höjer sig. Det är snarare så att Villa har större svårigheter att behålla en ledning att ta igen ett underläge. Anfall bästa försvar möjligen och det gillar uppenbart publiken.

Magnus tycker Villa har nöjt sig efter VM-uppehållet. Magnus Nordin nämner Tim Persson och även Jesper Bryngelsson som gjorde en bra säsong och har nu höjt sig ett snäpp till och har gjort mål i varje match. Sedan Jesper Eriksson flyttat ner på sin vänsterhalv har han blivit en av Villas drivande spelare.

Försvarsspelet är stabilt och senast var det riktigt bra. Magnus Nordin var nöjd med spelet senast. – Det är intressant att se att Sandviken försöker ändra spelet under matchen, det tyder på att vi gör det bra, säger Magnus Nordin.

Magnus Nordin tycker förstås att det är roligt att spela semifinalerna mot Sandviken då man möts flera matcher efter varandra. Ändra små detaljer och se spelarövertag mellan lagen.

Läs också