Det blir nytt rekord på söndag!

Det blir publikrekord på söndagens bandyfinal, meddelar bandyförbundet stolt! 1959 såg 28 848 såg Skutskär besegra Västerås. Publikrekordet för den Svenska Bandyfinalen är nu redan fem dagar innan finalen, slaget. Detta trots att det idag bara är känt vilket det ena av de två lagen som möts på söndag är.
– Det är ett historiskt ögonblick och en milstolpe i svensk idrottshistoria. Vi är fantastiskt glada och ser fram emot en folkfest på Friends Arena. Vi ser med spänning fram emot den slutgiltiga publiksiffran, vi vet ju ännu bara ett av lagen i finalen, säger Håkan Ramsin ordförande i bandyförbundet.

Intresset för bandy har aldrig varit så stort som nu i Sverige. Under VM tidigare i år slogs flera publikrekord och samtidigt växer ungdomsverksamheten runtom i landet.

– Vi är väldigt glada över att folkfesten Svenska Bandyfinalen har flyttat till Friends Arena. Och att vi dessutom får vara med och skriva idrottshistoria är ju fantastiskt, säger Malin Sparf Rydberg kommunikationschef på Friends Arena.

Här kan du köpa biljetter till SM-finalen i Friends Arena

Biljetterna kan köpas här .

Läs också