SM: SAIK snäppet bättre

Sandvikens AIK är klara för SM-finalen på söndag mot Hammarby. I går var SAIK ett litet snäpp bättre än tidigare matcher samtidigt som Villa var snäppet sämre än tidigare matcher i semfinalaserien. SAIK genomför matchen bättre än Villa och vinner välförtjänt den femte avgörande matchen.

Villa och Edsbyn avslutar semifinalserien med kanske sina sämsta matcher och det på hemmaplan där man närmast har varit oslagbara på hemmaplan. Efterhand kan man konstatera att semfinalserien avgjordes i den första omgången då Villa tappade 1-3 till 3-3 och missade tre raka straffar i SAIKs hemmaborg.

SAIK spelade fränare i tisdagens avgörande match. David Karlsson fick slita rejält i straffområdet för att klara av bevakningen. Det var inte många bollar som hittade fram till David. Vid ett tillfälle hittade den fram till David och då dömde domaren offside i inledningen av första halvlek. TV-bilderna visar att det var felaktigt.

Daniel Andersson började matchen bra, men får ta rejält med stryk. Tar sig haltade ut flera gånger efter rejäla smällar. Bland annat med hans kvitteringsmål i första där Othén mycket väl kunde ha fått rött kort i matchen. Även Linus Rönnqvist fick mycket stryk. I övrigt åkte Villa mycket med bollen och tog onödigt svåra vägar centralt för där ägde SAIK-matchen.

SAIK tvingade fram misstag i Villaspelet med högre fart och större delaktighet på fler spelare. Misstagen Villa gjorde ledde fram till baklängesmål via hörnor i första. SAIK var effektiva på hörnorna och det var inte Villa i denna matchen. SAIK vann hörnmålen med 5-0 och Villas hörnmur ser ut väldigt i hålig ut. Dessutom skapade Villa för få hörnor i hela semifinalserie.

Erik Säfström blir troligen årets spelare i svenskbandy, även om det är Daniel Anderssons tur. Säfström bäst i SAIK. Daniel Andersson mycket bra i första halvlek och får ta mycket stryk i första. I andra gör Daniel ett misstag, felpass, som betydde 4-2 för sAIK. SAIKs enda spelmål i matchen och det är tvåmålsskytten Erik Petterssons om gör målet. Christoffer Edlund blir matchens målskyttmed fyra mål, tre hörnor och en straff.

Läs också