Årets Komet: Erik Persson

Erik Persson är namnet på Årets Komet i svensk bandy, ett pris som delas ut till minne av Torbjörn Ek. Edsbyns succémålvakt har imponerat stort sedan han fick chansen mellan stolparna i klubbens A-lag. Erik Persson är ytterligare än produkt från Örebro SK.

– Det känns riktigt roligt och ärofyllt. Det är tack vare att jag fick chansen i Edsbyn. Det är ju inte optimalt att ställa en 17-åring i målet, men Edsbyn trodde på mig, säger Erik.

Edsbyn tror även på sin målvaktstalang i framtiden. – Jag har skrivit på ett treårskontrakt med Edsbyn. Jag har som mål att fortsätta utvecklas och förhoppningsvis komma upp på landslagsnivå.

Juryns motivering: 17-åringen var inte ens med på lagfotot före säsongen. Men Erik Persson var en av spelarna som tog Edsbyn ända fram till en SM-semifinal. Han har gjort en anmärkningsvärd kometkarriär som målvakt. En lugn och trygg person som bidrar till laget även på sidan av isen och därmed en värdig vinnare av priset till Torbjörn Eks minne.

Om priset: Svenska Spel har tillsammans med Svenska Bandyförbundet instiftat en utmärkelse och pris till minne av bandyprofilen och Svenska Spel-medarbetaren, Torbjörn Ek från Ljusdal. Torbjörn Ek var en av de sista som dubbelspelade i bandy och fotboll på högsta elitnivå.

Priset delas ut till den bandyspelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg. Utmärkande för Årets Komet ska också vara att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till en riktig lirare och dessutom uppträder som ett stort föredöme inom bandysporten både på och utanför plan.

I juryn ingår förbundskaptenerna Franco Bergman och Håkan Larsson/Jörgen Fröberg, Radiosportens Magnus Wahlman och Jonas Claesson, TV 4:s Daniel Kristiansson och Pelle Fosshaug, Svenska Spels Andreas Arver/Putte Ramberg samt frilansjournalisten Lasse Sandlin.

Läs också