Kalix satsar vill satsa på återvändare

Olof Englund är förstås fortfarande Kalix drömförvärv, men är inte det enda önskade nyförvärvet. Spelare som kommer i från eller har spelat i Kalix prioriteras och finns med på önskelistan. Anders Englund gick till Vänersborg ifjol, men får ingen förlängning med IFK. I Vetlanda återfinns Kalixsonen Andreas Lysell med ett utgående kontrakt.

”Högsta internationella klass”

Därtill så finns det uppgifter om att Kalix för det ”förhandlingar med en spelare av högsta internationella klass. – Vi har ett namn till, men det vill vi hålla på. Vi jobbar i det tysta och det är bäst för bägge parter att inte säga något mer”, uppges värvningsansvarige Henrik Eriksson sagt till en supportersida för Kalix.
Dags för Allsvenskan i Fotboll

När Bandyworld når Henrik Eriksson är det något han inte känner igen att han skulle ha sagt. Landslagsbacken Daniel Välitalo som var initiativtagaren till påskens ”hemvändarbandy” hade givetvis varit en fin förstärkning för Kalix, men Daniel har kontrakt med Edsbyn kommande säsong. Så långt är Henrik Eriksson med, men sedan vill han inte säga mer.

– Det finns inget mer att säga, avslutar han.

Finska landslagsspelare?

Bandyworld spekulerar fritt vidare istället. Det finns ett par finska spelare som kanske kan tänka sig att återvända till trakterna kring Kalix.

I Ryssland finns Torneåvetarenen Petteri Lampinen, 38 år. Försvarsspelaren Petteri har spelat för Rodina Kirov den senaste säsongen. Dessförinnan var Petteri i Dynamo Kazan i tre år och har varit ytterligare två år i Ryssland, varav det ena av dessa i Zorkij. Dessförinnan var Petteri en flerårig sejour i Edsbyn och har tillhört det finska landslaget under hela 2000-talet. Möjligen är det dags att avsluta karriären närmare Torneå?

Pekka Hiltunen, 35 år, är finsk landslagsspelare de senaste sex säsongerna och har spelat i Kalix tidigare. Pekka lämnade Kalix 2009 för två år i Haparanda. Sedan har det blivit ett år Zorkij och i Sayan Abakan den senaste säsongen. Även Pekka är försvare.

Kan vara värt att understryka att BandyWorlds resonemang kring Petteri Lampinen och Pekka Hiltunen inte är något rykte som surrat förbi Bandyworld, utan är spekulationer som bedöms som rimliga.

Läs också