Hammarby kliver in på Tele 2 Arena

Utförsäljning av Bandyhandskar och annan bandyutrustning.

Hammarby ska spela en ny bandymatch inför stor­publik. I december kliver laget in på nybyggda Tele 2 Arena inför 30 000 åskådare. – Vi är väldigt tända på det här, säger vd:n Lars Göransson.

Bandyfinalen som spelades på Friends Arena lockade över 38 000 åskådare. Det har gett mersmak – ­redan nu planerar klubben för en ny ­publikfest, denna gång på nya Tele 2 Arena vid Globenområdet. Det enda som saknas är ett par underskrifter, skriver Aftonbladet.

– Men i nuläget är det inget som talar för att det inte ska bli av. Vi och Tele 2 Arena är gemensamt väldigt tända på det här, säger ­Göransson till tidningen.

Derby mot AIK

Matcherna – för det blir fler än en – ska spelas den 14 december. A-laget möter Vänersborg i elitserien, medan U20-laget gör upp mot motsvarande dito. Även damlaget ska glida ut på isen, troligtvis för ett derby mot AIK.
Helst av allt v­ille Hammarby lägga arrangemanget på annandagen, men AIK hockey har elitseriematch på intilliggande ”Hovet” kl 17.00 just den dagen. Därför gick planerna i kras.

– Det handlar om säkerheten. Då hade vi bara kunnat spela en match på förmiddagen, sedan hade polisen fått rensa området på ”Bajare” bara för att AIK ska spela hockey. Det hade inte varit så roligt, säger Göransson vidare till Aftonbladet.

Hammarby har fått klartecken från Vänersborg, från sina spelare och också muntligt från Tele 2 Arena. Förbundet har inget att säga till om i frågan och de enda som rent teoretiskt kan stoppa arrangemanget från att genomföras är fansen. De har Hammarby ännu ­inte varit i kontakt med.

– Men jag kan inte tänka mig att någon skulle vända sig emot detta. De flesta ser det nog som en väldigt rolig grej, avslutar han till AB.

Vilka gör upp i finalen? Ikväll spelas den andra semifinalen i Champions League då Real Madrid besöker tyska Dortmund. I går åkte Barcelona på en rejäl smäll i Tyskland mot Bayern München.

Läs också