Spelarnytt: Edlund stannar – Othen till Ryssland


Christoffer Edlund och Joel Othén hade båda kontrakt som gick ut efter den gångna säsongen. Båda uppvaktades av andra klubbar, men Christoffer Edlund stannar i SAIK Bandy medan Joel Othén blir proffs i ryska SKA Neftyanik.

– Det känns jättebra att ha bestämt sig. Jag var smickrad av intresset borta från öst och även min moderförening som man är lite känslig för när man är därifrån men samtidigt så trivs jag och familjen bra i Sandviken och i SAIK som är en väldigt proffsig förening så det känns oerhört kul med en fortsättning här, säger Christoffer Edlund som har skrivit på för 3 år till i SAIK Bandy.

Att Christoffer stannar i klubben i ytterligare 3 år betyder givetvis mycket både för laget och
föreningen: – Det känns fantastiskt bra, det är en jätteviktig pusselbit att få vår spjutspets kvar i SAIK. Christoffer är en väldigt stabil och utpräglad målskytt som betyder mycket för laget, säger sportansvarige Daniel ”Zeke” Eriksson.

”Jag har haft 10 fantastiska år i SAIK”

Joel Othén kom till SAIK från Skutskär för 10 år sedan och har utvecklats till en av Sveriges bästa målvakter under tiden i SAIK:
– Jag har haft 10 fantastiska år i SAIK och trivs jättebra i Sandviken. Det är tack vare SAIK jag har kommit dit jag är idag, jag har haft väldigt bra förutsättningar att utvecklas. Det har alltid varit ett mål för mig att spela i Ryssland.
Joel har skrivit ett kontrakt på 1+1 år med SKA Neftyanik och lämnar nu platsen som förstemålvakt i SAIK öppen:
– Det är jättekul för Joel i den fas han befinner sig i livet, jag tycker han gör helt rätt som tar chansen. Joel tog ett stort kliv i vintras, naturligtvis kommer det att kännas men det känns samtidigt bra med de unga
lovande målvakterna vi har i föreningen. De har förutsättningar att bli riktigt bra målvakter och det kan bli en häftig konkurrenssituation mellan dem, menar Daniel ”Zeke” Eriksson.

Läs också