VM: Johan Esplund nobbar kylan

Johan Esplund– Jag har flyttat till ny stad, kommit till ny klubb och börjat ett nytt arbete. Så i nuläget är det 100 procent fokus på det, säger Johan Esplund till P4 Skaraborg.

Esplund fanns inte med, precis som affischnamnet Daniel Mossberg, när den första truppen nyligen presenterades. Radiosporten avslöjar i dag att de två stjärnspelarna har tackat nej till VM som avgörs i Ryssland i slutat av januari.

Fokus på klubblaget
Trots att det är långt kvar till bandy-VM i januari 2014 har landslagets nye förbundskapten Jonas Claesson redan fått en tuff start. Esplund säger visserligen till P4 Skaraborg att han inte helt och hållet stänger dörren för spel i VM, men i dagsläget är han inte intresserad av landslaget.

– Det lockar alltid att spela ett VM, men sen lockar väl inte kylan när man vet om att det blir 15 till 30 minusgrader där. Det är väl också en del av anledningen att man känner mer för att vara hemma och fokusera på klubblaget än att åka dit bort där det är kallt, säger han.

Kritisk mot VM utomhus
Johan Esplund flyttade inför säsongen 2013/2014 hem till svenska elitserien och Västerås. Att den förre Villa Lidköping-stjärnan innan dess var en viktig kugge i Zorkij, och hade Krasnogorsk utanför Moskva som hemvist, är inget som lockar tillbaka till Ryssland.

– Jag förstår inte varför man lägger bandy-VM utomhus när det finns såpass många hallar nu. Det är väl också en känsla som säger att jag inte är jättesugen på att åka och spela, utan det blir jobbet och klubblaget som gäller i år, säger Johan Esplund som nyligen fått nytt jobb på Länsförsäkringar i Västerås.

Lyssna: Johan Esplund om varför han ratar bandy-VM 2014

Läs också