Arena: Uppvärmd bandyhall för 4 000 i Karlstad – Tidigast 2016


Karlstad planerar för uppvärmdbandyhall för 100 Mkr, men tidigast 2016 och målet är att Karlstads nya arenor ska vara klara före 2026. Förutom bandyhall så står bland annat ny friidrotts- och fotbollsarena på programmet.

– Nej, just nu finns det inga pengar i budgeten till att bygga nya arenor. Tidigast 2016 skulle vi kunna börja med den första och vårt mål just nu är att alla arenor ska vara byggda 2026, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i både kultur- och fritidsnämnden och arenagruppen till NWT.

– Kan sporterna hitta sponsorer så kan självklart deras arenor stå färdig snabbare och eftersom Norra fältet redan är detaljplanlagt för idrottsändamål slipper man även den processen. Den uppvärmda bandyhall för cirka 4 000 personer som föreslås på isstadion är beräknad till cirka 100 miljoner kronor, säger Håkan Holm Alteblad (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, till tidningen.

Arenagruppen kan ännu inte ge några mer exakta besked om när projekten kan starta eller i vilken ordning de ska genomföras. Efter sommaren ska kommunstyrelsen ta upp frågan och därefter ska utredningen fortsätta.

– Om vi får vänta tio år till på en hall tror jag inte det finns någon bandy kvar i Karlstad. Den är ett måste för hela bandy-Värmland, säger Ingvar Klang, ordförande i IF Boltic ungdom.

Läs också