SillySeason: Aktuellt på spelarfronten i Allsvenskan (Uppd 2)

Elitserien skrotas och det blir tre allsvenska grupper. Om knappt en månad, den 11 augusti går anmälningstiden ut för damallsvenskan. SillySeason pågår för fullt inom dambandyn. Bland fjolårets elitserielag har Kareby har fått klart med landslagsspelaren Hanna Dahlström och Sandviken har hittat ersättare till målvakten Malin Lundh i form av Johanna Hellström.

F19-landslagsmålvakten Johanna Hellström är klar för spel med svenska mästarna Sandvikens AIK kommande säsong och ersätter Malin Lundh som bestämt sig för att sluta. Sedan tidigare står det även klart att guldtränarna Thomas Linder och Patrik Allansson fortsätter som tränare även nästa säsong. Utöver Malin Lundh förvinner Linnea Gunnarsson från truppen. Linnea flyttar till Göteborg och siktar på spel i Kareby, men i övrigt är guldlaget intakt.

Kareby har gjort klar med landslagsspelaren Hanna Dahlström som spelat fyra säsonger med AIK och har Nässjö som moderklubb. Dessutom är då Linnea Gunnarsson, Sandvikens AIK, aktuell för Kungälvslaget.

AIK har gjort klart med ny tränare. Det är Oscar Pettersson Hasselgren som tar på sig uppgiften att träna finallaget. På spelarfronten försvinner således Hanna Dahlström och ett par till och några nya är på ingång. – Jag vill dock vänta lite med ytterligare besked i denna fråga, säger Oscar på AIK:s hemsida. Matilda Svenler, Tranås, uppges vara klara för AIK och dessutom ansluter Kajsa Holm, Hanna Nygren och Matilda Höjding från Uppsala BoIS till AIK.

Hammarby har gjort klart med två nyförvärv. Hanna Hansson, GT/76, och Lisa Svanholm, Uppsala BoIS.

Uppsala BoIS kommer inte ha något lag i vinter och flera spelare uppges vara på gång till AIK och Lisa Svanholm är klar för Hammarby.

Inget nytt från Söråker på spelarfronten, men Söråkers damlag har utsetts till årets lag i Medelpad. Tranås BoIS och Västerås SK har inga kända spelarnyheter, utöver det som nämnts ovan.

Känner du till fler övergångar inom dambandyn? Tipsa oss genom att mejla webbmaster@bandyworld.com

Läs också