Allsvenskan: Tillberga upp i topp

Tillberga vann tisdagens ”Mälarderby” mot Gustavsberg och klättrar upp i serieledning. Veteranen Anders Östling och Linus Barklund svarade för två mål vardera för Tillberga som vann med 2-7 (0-2). Tillberga är fortsatt obesegrade med sex raka segrar i norrgruppen. Trots två färre matcher än både Katrineholm och Haparanda så är man i serieledning.
– Är vi inte fokuserade så är vi sårbara, men om vi har laddat ordentligt ska det mycket till om någon ska slå oss den här säsongen, säger Thomas Engström tränare i Tillberga till VLT.

På torsdag möts Tellus och allsvenska nykomlingen UNIK som med en seger skulle haka på topptrion i kampen om de två kvalplatserna till elitserien.

Södergruppen

Storfavoriten Gripen åkte på en rejäl mina i lördagens match mot Tranås när man föll med 1-3 på Bredstorp. Det var Gripens första förlust, men innebar att Nässjö har tagit täten i södergruppen efter 8-5 seger mot Surte. Motala som startade trögt i serien besegrade Tjust med 9-3. Motala ligger först på sjätte plats, men har nu tre raka segrar. I kväll har Motala chansen att närma sig en kvalplats då man möter ett skadefritt Gripen Trollhättan. Motala och Gripen möttes i fjolårets elitseriekval, men nådde inte elitseriekontrakt efter stor dramatik. Tabelltrean Lidköpings AIK efter seger mot Åtvidaberg i en målrik match och har möjlighet att befästa positionen i serietoppen när man i kväll spelar mot seriefyran Tranås.

Helgens resultat SödergruppenJönköping – Blåsut 3 – 1
Tranås BoIS – Gripen Trollhättan 3 – 1
Otterbäckens BK – Frillesås BK 5 – 4
Nässjö IF – Surte BK 8 – 5
IFK Motala – Tjust Bandy 9 – 3
Lidköpings AIK – Åtvidabergs BK 10 – 6

Kvällens matcher
Gripen Trollhättan BK – IFK Motala
Lidköpings AIK – Tranås BoIS
Åtvidabergs BK – Jönköping IF
Frillesås BK – Blåsut
Surte BK – Otterbäckens BK
Tjust Bandy – Nässjö IF

Bandymatcherna finns på

Läs också