Allsvenskan: Nässjö behåller serieledningen

Gripen tappade serieledningen efter helgens förlust mot Tranås. Motala som öppnat serien trögt gick dock upp till en ledning med 1-3 i dagens möte mot de två förväntade topplagen i södra allsvenskan. De 600 som såg matchen fick se Gripen vända och vinna med 7-4 efter bland annat två mål av Johan Grahn. Oskar Davidsson blev tvåmålsskytt för Motala.

Trots segern för Gripen mot Motala så räcker det inte för att återta serieledningen.Nässjö vann som väntat borta mot Tjust med 8-1. Två tvåmålsskyttar i Nässjö. det var lagets äldste och yngsta spelare nämligen veteranen Fredrik Rinaldo och junioren Gustav Enhagen.

Serietrean Lidköpings AIK tog emot seriefyran Tranås BoIS. Tranås tog ledningen och gick upp till 0-3 i halvtid. LAIK hade ett gyllene tillfälle att reducera på en straff, men den missades och istället var det Tranås som ökade på till 0-4 när bara en halvtimme återstod. Visserligen reducerade LAIK till 1-4, men tvåmålsskytten obin Östh ökade på till 1-5 (82 min). LAIK reducerade på straff till 2-4 genom tvåmålsskytten Robert Karlsson och med två snabba mål i slutminuterna fastställde LAIK slutresultatet till 3-5.

Surte vann sin match mot Otterbäcken med 6-3, där Villalånet Henrik Larsson gjorde mål för Otterbäcken. Frillesås tog viktiga poäng i bottenstriden genom att besegra Blåsut med 2-1. Åtvidaberg och Jönköping delade på poeängen och spelade 1-1.

Läs också