Elitserien: Utmanarna tar sig an ”slutspelslagen” i kväll

Elitserien har inte stängt för 2013 riktigt än. I kväll spelas sex matcher och i samtliga matcher tar lag på slutspelsplats emot lag som ligger utanför slutspelsplats utom i mötet Hammarby – Broberg Söderhamn.

Spela Bandy på

Västerås sm KungälvSM Västerås SK vann det viktiga bortamötet mot Bollnäs i lördags tar i kväll emot IFK Kungälv. Efter en rad matcher med snöpliga avslutningar med tappade ledningar så har Kungälv två raka segrar. IFK Kungälv är ett lag som klarar av dåliga isförhållanden, men man ska inte glömma att säsongen inleddes med 6-7 förlust i Edsbyn och 6-4 seger i Vänersborg. På Skarpe Nord slutade matchen med 4-3 seger för Västerås. Tabellfyran Västerås kan få det tufft mot tabelltian Kungälv som egentligen bara har två plumpar i årets elitserie. De kom i bortamöten mot Vetlanda och Sandviken, inomhus. Kan förklaringen ligga i att Kungälv tränade i Ale Arena på försäsongen och på Skarpe Nord under seriespelet?

Vänersborg L Bollnäs mini En riktig ”fyrapoängsmatch” spelas i Vänersborg i kväll där hemmalaget IFK tar emot ”Giffarna” från Bollnäs. Tillskillnad från Bollnäs senaste match spelade Vänersborg med på fler spelare i sin senaste match på Annandagen mot Villa Lidköping. Bollnäs saknar en hungrig Ville Altonen och att fler verkligen vill något. Bollnäs lite mer offensiva spel under senaste tiden har framförallt börjat ge Bollnäs poäng, men också lite mer energi och spelglädje (?).

SAIK S liten Kalix L Sandviken har ”revansch” att utkräva av Kalix då fick 4-4 på Kalix IP. Ett av fem poängtapp för SAIK. Kalix som snöpligt föll mot Villa Lidköping på övertid i lördags varvar jämna matcher med storförluster. Kalix har gjort klart med Per-Johan Vikström från allsvenska Uppsala Näs IK. Per-Johan spelade inte matchen mot Villa Lidköping. Felix Nyman i Kalix är avstängd efter senaste matchen då han fick grovt matchstraff för bentackling på Daniel Andersson i Villa Lidköping.

Hammarby sm Broberg L Hammarby tar emot Broberg Söderhamn i kväll. Lagen som möttes i slutspelets kvartsfinal i fjol då Hammarby vann i raka matcher efter att Broberg ådrog sig avstängningar efter ”Twitter-skandalen”. Hammarby stod för motståndet i Brobergs första elitseriematch för säsongen. Matchen slutade med 5-6 seger för Hammarby efter ett sent avgörande i 87:e matchminuten. Broberg kommer till match med fem raka matcher utan förlust. Hammarby har elva raka matcher utan förlust.

Edsbyn sm GAIS L Edsbyn föll överraskande mot Kungälv senast. Visserligen har Kungälv slagit Edsbyn de senaste matcherna på Skarpe Nord, men Edsbyn ”ska åtminstone” ta poäng mot Kungälv. I dag står GAIS för motståndet. Edsbyn vann med 2-5 i inledningen av elitseriesäsongen. GAIS kommer med tre raka förluster, men ska definitivt inte räknas bort i kväll. Noterbart är att en av ”Årets försäsongssnackis” Adam Rudell har börjat att göra mål. Adam som gjorde otroliga 105 mål för Otterbäcken i div 1 förra året har bara spelat åtta elitseriematcher, men har hunnit att göra sju mål. Två av målen kom senast mot Broberg.

Vetlanda L Ljusdal L Formstarka Vetlanda med 16-1 i målskillnad på två matcher mot Kalix och Sirius har Ljusdal på programmet i kväll. Ljusdal föll mot Hammarby med 3-5 i lördags efter bra försvarsspel och framförallt målvaktsspel av Jonas Svensson. Med lite tur hade man fått med sig en poäng mot Hammarby, skriver man på klubbens hemsida. Vetlanda fick luften att gå ur Sirius i lördags en bit in i andra halvlek när unge Daniel Johansson gjorde sitt tredje mål i matchen. Målet kom i den 66:e matchminuten och betydde 3-1. Matchen slutade med klara 7-1 till Vetlanda. Daniel Johansson har nu gjort tio mål för Vetlanda denna säsongen.

Spela Bandy på

Läs också