Elitserien: Rudell slog till igen när GAIS tog poäng mot Edsbyn

Adam Rudell blev tvåmålsskytt när GAIS fick med sig en poäng i bortamötet mot Edsbyn. Adam som spelade div 1 i fjol har nu gjort ett mål per match i Elitserien i år. Christoffer Edlunds målhunger tar inte slut. Åtta mål i dag när Kalix besegrades med 13-4.

Johan Esplund gjorde tre mål och svarade för tre målgivande passningar när Kungälv besegrades med 7-3. Det sjunde målet kom på straff och sköts i mål Patrik Sjöström, men Johan Esplund var mannen som drogs ner och stod för straffen. Kungälv tog ledningen och ställningen var 1-1 ända till 64:e matchminuten.

Vänersborg vann den viktiga fyrapoängsmatchen kring slutspelstrecket mot Bollnäs. Det blev stora siffror för hemmalaget. Hela 9-2 och Joakim Hedqvist gjorde tre mål. En tung förlust för Bollnäs. Slutspelschansen är förstås inte borta för Giffarna då det finns 20 poäng att spela om.

Tommy Österberg Kungälv FinlandVetlanda har kommit i riktigt segerstim och det med stora siffror. I dag blev det 9-0 mot Ljusdal och Joakim Andersson gjorde fyra mål. Vetlanda avslutar året med 25-1 de sista tre matcherna. Skön känsla att avsluta året på?
– Absolut! Killarna har varit väldigt fokuserade och bestämda den senaste tiden. Mycket nöjd för deras insats, kommenterar Vetlandas tränare Tommy Österberg avslutningen.

Trots kvällens storseger mot Kalix får inte Sandviken fira nyår som serieledare. En match mindre spelad än Hammarby så får Stockholmslaget fira nyår som serieledare. Kalix drabbades inte av en enda utvisning i matchen.

Hammarby – Broberg Söderhamn 10-4

Läs också