SM Slutspelet: Valen är gjorda

980x240_FINAL

Etikett BW 2014

I kväll avslutades Elitserien och det blev Hammarby som oväntat tog hem Elitserien. Hammarby som vann Svenska Cupen alltså hem även Elitserien när Sandviken tappade sin ledning borta mot Edsbyn. Erik Pettersson gjorde fyra mål för SAIK. SAIK som har det jobbigt ekonomiskt tappade inte bara äran för seriesegern utan segerchecken på 100 000 kronor skrevs istället ut till Hammarby.

I kampen om den sista fjärde platsen lyckades inte Vänersborg få mer än oavgjort borta mot Vetlanda. Seger var ett måste för att sätta press på Vetlanda. Trots Edsbyns seger mot Sandviken behöll Västerås sin fjärde plats i och med segern mot Villa Lidköping med 5-2. Villa Lidköping saknade för dagen kvartetten Linus Rönnqvist, Daniel Andersson, Martin Johansson och David Karlsson.

Efter slutsignalen blev det kvartsfinal val som föll ut enligt följande.
A: Hammarby – Vetlanda
A: Västerås – Vänersborg
B: Sandviken – Broberg Söderhamn
B: Villa Lidköping – Edsbyn
Kvartfinalerna spelas med start på lördag-söndag.
Sandviken och Villa Lidköping hamnar på samma halva och kan komma att mötas i semifinal.

Sirius besegrade Ljusdal i jumbofinalen efter hela fyra mål av comebackande Viktor Broberg. Sirius nådde därmed sitt mål med kvällen att slippa få möta GAIS i kvalet. GAIS och Ljusdal är de två lagen i ena kvalgruppen medan Kalix och Sirius är de två elitserielagen i den andra gruppen. Motståndarna från Allsvenskan, etta och tvåan i södra och norrgruppen, lottas till vilken grupp de hamnar.


Resultat sista omgången
Edsbyn-Sandviken 8-7
Vetlanda-Vänersborg 4-4
Västerås-Villa Lidköping 5-2
Hammarby-Kalix 7-5
Kungälv-Broberg/Söderhamn 4-4
Ljusdal-Sirius 4-6
GAIS-Bollnäs 4-3

Läs också