Allsvenskan: Motala vann med stora besvär

Gripen Trollhättan är bara en seger i från att upprepa fjolårets serieseger i den allsvenska södergruppen och ta en av de två en av de två kvalplatserna till elitserien. Bakom jagar Nässjö och Motala.

Gripen Trollhättan slog Surte i Ale Arena inför nära 400 åskådare. Matchen slutade 3-7 (1-3) och Lasse Karlsson gjorde tre mål för Gripen. Gripen är nu en seger från att försvara seriesegern i den södra allsvenska serien.

Nässjö som vann stort borta mot Otterbäcken i kväll ledde med 4-0 redan efter sju minuter. Segersiffrorna skrevs till 13-2. Även Motala vann, men hade det betydligt besvärligare i bortamötet mot Blåsut. Motala öppnade med 0-1 redan efter tre minuter, men sedan vände Blåsut till ledning till både 3-1 och 4-2. Motala lyckades kvittera till 4-4 före halvtid och tog ledningen med 4-5 i början av andra. Blåsut gav dock inte upp, utan kom tillbaka och återtog ledningen med 6-5. Vid 5-5 missade Motala straff. Motala lyckades återigen vända till ledning 6-7 och missade då sin andra straff. Straffmissen följdes av ytterligare en straff för Motala som dock Björn Einarsson till slut lyckades förvalta åt Motala och seger med slutsiffrorna 6-8.  Mycket talar för att det kan bli en direkt avgörande match om den sista kvalplatsen mellan Nässjö och Motala i sista omgången den 22 februari då lagen möts.

Lidköpings AIK har haft det oväntat jobbigt i södergruppen, men är betydligt närmare ett säkrat kontrakt i dag efter storseger mot Frillesås med 1-7. I kampen om att undvika Tabell Allsvenskan Söder 20 omg 2013 14nedflyttning till division 1 så tog Tjust en viktig seger i bortamötet mot huvudkonkurrenten Åtvidaberg med klara 1-6. Tjust passerade Åtvidaberg i tabellen. Frillesås ligger tre poäng efter Tjust och Åtvidaberg när två omgångar alltså återstår.

Kvällens resultat
Surte BK – Gripen Trollhättan BK 3-7
Frillesås BK – Lidköpings AIK 1-7
Jönköping Bandy IF- Tranås BoIS 6-4
Blåsut – Motala 6-8
Otterbäcken – Nässjö 2-13
Åtvidaberg – Tjust 1-6

Återstående programmet Nässjö Motala

Gripen L Gripen har Frillesås (H) 15/2 och Jönköping (B) 22/2.
Motala smMotala har Otterbäcken (H) 15/2 och Nässjö (B) 22/2.
Nässjö LNässjö har Åtvidaberg (B) 15/2 och Motala (H) 22/2.

Läs också