Arena: Karlstad planerar för bandyhall för 3 500 åskådare

980x240_FINAL
En bred politisk enighet råder om planerna om flera nya arenor i Karlstad. I utredningen ingår det att ska byggas en bandyhall på Tingvalla isstadion. Värmlandsbandyn med bland annat Mosserud, Boltic, Västerstrand och Slottsbron kan se med tillförsikt på framtiden.

Bandyhallen i Karlstad planeras att få måtten 80×122 meter och blir en enklare byggnad med en inomhustemperatur på sex–grader grader. Kapaciteten blir 3 500 åskådare och den ger plats för ett 250 metersvarv för skridskoåkarna. Kvar utomhus blir en isyta på 67×45 meter. Men i vilken ordning arenorna ska byggas har inte spikats. Inte heller hur mycket pengar kommunen tänker lägga på respektive projekt.

– Vi är beredda att satsa pengar, men den idrotten som kan presentera den största finansiären hamnar först i kön. Det ska fungera som ett extra lockbete för föreningarna. Det pågår diskussioner mellan föreningarna och externa finansiärer och där vet vi att fotbollen har en intressent, säger Per-Inge Lidén till Nya Werlmlands Tidningen. Det gäller att hitta en balans och inte förbygga sig samt att arenorna ska vara på en lagom nivå och vara flexibla, säger han vidare.

Kommunen har dock tittat på vad arenor har kostat på andra orter och tror att en fotbollsarena på Sannafältet kan hamna på drygt 100 miljoner kronor. En bandyarena på Tingvalla isstadion kan kosta närmare 100 miljoner kronor och en friidrottsarena beräknas till cirka 75 miljoner kronor, skriver tidningen. Kommunens ambition är att de nya arenorna ska byggas under åren 2016–2026 och om detta råder det politisk enighet. Man räknar med att få 30–50 miljoner kronor i intäkter när marken vid Tingvalla IP säljs så att området kan bebyggas med bostäder, uppger tidningen.

Läs också:
Arena: ”Nu ska Tingvalla få sitt tak”
Arena: Politikerna tvekar i Karlstad
Arena: Fem förslag på ett nytt Tingvalla
Tak över Tingvalla

Läs också