Spelarnytt: Magnus Muhrén har bestämt sig

13 Magnus Muhrén SAIKMagnus Muhrén har bestämt sig för att avsluta sin bandykarriär och kommer att avsluta sin långa bandykarriär efter den här säsongen. Samtidigt kommer Magnus att spela sina sista matcher i  nummer 13.

Magnus Muhrén har en lång och framgångsrik karriär som bandyspelare bakom sig och har vunnit allt som går att vinna. Inför den här säsongen bestämde sig Magnus för att flytta hem till Sandviken igen efter tre år i GAIS för att spela sin sista tid i SAIK Bandy.

– Jag är väldigt glad att jag tog den här möjligheten att få avsluta i den klubb som har varit min i så många år. Det har känts bra att få komma hem och få göra ett bra avslut. Jag tycker att det har känts bra att vara tillbaka och känner mig nöjd med den här säsongen, berättar Magnus. Under säsongen drabbades han av en skada som han precis kommit tillbaka från, men redan innan skadan hade Magnus fattat sitt beslut: – Det är flera bidragande orsaker till att jag känner att det är dags nu. Jag har hållit på så pass länge nu och jag vill kunna spendera mer tid med min familj och vara hemma mer med barnen innan de blir för stora. Sedan känner jag även att jag vill sluta medan jag kan prestera på en hyfsad nivå och att det skulle vara svårt att motivera mig och ladda om inför en ny försäsong. Jag fick en sista chans att komma tillbaka efter skadan och jag är jätteglad att det har gått så pass bra att jag kan vara med igen och får avsluta karriären nere på isen, säger Magnus.

”Utan tvekan den största spelaren vi någonsin haft”

Magnus Muhrén har betytt oerhört mycket för föreningen och att han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig råder det ingen tvekan om: – Magnus är utan tvekan den absolut största spelaren vi någonsin haft i föreningen. Han ligger bakom många framgångar som vi haft genom åren och har gett mycket energi både till laget och i föreningen. Jag vet att hela föreningen, såväl spelare, publik och sponsorer står bakom dessa ord och jag vill å hela föreningens vägnar tacka Magnus för alla dessa år och fina stunder han gett oss och hoppas att han även i framtiden kommer att vara en del av föreningen på något sätt. Vi kommer efter säsongen att tacka av honom ordentligt, berättar SAIK Bandys ordförande Magnus Holst.

För att Magnus ska få avsluta sin karriär i nummer 13 kommer Erik Säfström att överta Sandviken Energis jubileumströja och spela i nummer 100 från och med torsdag.

 

Läs också