Slutspel: Uppåt i Broberg

980x240_FINALEtikett BW 2014

VillaSM Edsbyn sm Villa Lidköping har möjligheten att säkra semifinalplatsen i kväll vid seger mot Edsbyn. Sjukdomar och lätt skada för Tim Persson i Villa senaste tiden. Är man ute ur sjukdomsperioden?

Edsbyn åker ner till Lidköping för att vända ett 0-2 underläge till 3-2. Något som Edsbyn har lyckats med tidigare i slutspelssammanhang. Magnus Kuben Olsson var med som spelare då och finns med i lagledningen så han vet att det går.

Förstår att ni ska försöka göra om bragden om att vända 0-2 till 3-2. Var Villas Daniel Andersson med i Edsbyn då? 
– Nej. Han var där 06 och den vändningen var 08. Vi ska göra en rejäl attack på det, meddelar Magnus. Några spelare borta? – Vi åker ner med fullt gäng. Vi har preparerat oss bra. Ska bli härlig match och skön inramning, uppger Magnus.

12 Tim Persson Villa Lidköping På förmiddagen var det 2950 biljetter sålda till matchen, vilket indikerar på en publiksiffra kring 3 750 åskådare i kväll.

I Villa Lidköping är Tobias Nyberg och Tim Persson skadade, enligt Villaträanaren Magnus Nordin. Edsbyn har satt hög press på Villa i de två inledande matcherna. Får vi se ett mer defensivt Edsbyn i dag? – Har ingen aning om hur dom kommer agera. Tror dock dom fortsätter med det dom gjort tidigare.

2 Joakim BergmanBroberg LSAIK S litenIstället rapporteras om lite sjukdomar i Sandviken. Det är osäkert vem som ersätter Mikael Nilsson på liberon. Enligt gävletidningarna i dag på morgonen var Joakim Bergman mannen som skulle kliva ner på liberopositionen, men det var inte givet, uppgav Anders Jakobsson i SAIK för Bandyworld i morse. – Vi har lite problem med sjukdomar så vi avvaktar vilka som kan spela. Nu på eftermiddagen meddelar Anders att  det ser ut som magsjukan gett med sig och samtliga spelar.

I Broberg är mungiporna uppåt efter en säsong med skadebekymmer. Nu är finske landslagsspelaren Rolf Larsson, som missade VM på grund av skada, tillbaka i Söderhamnslaget. Det råder lite av bandyfeber igen.
– Stämningen är såklart på topp och vi känner att vi har vittring på mer om vi gör rätt saker! Alla går för fullt, även Roffe, uppger Dennis Wasberg.
I Broberg saknas Erik Jonsson i kvällens laguppställning. Jesper Öhrlund är tillbaka i kväll.

Sandvikens AIK kommer enligt Gävletidningarna att satsa på defensiven med ny libero. Tror du att det finns risk att Broberg kommer att bli för optimistiska?
– SAIK är ju fortfarande skyhöga favoriter med sitt grundspel offensivt, offensiva spelare och rutinen. Men bra dagar har vi ändå chansen…

Uppdateras löpande under eftermiddagen.

 

Läs också