Elitseriekvalet i gång: Bra start för Tillberga

Elitseriekvalet 23 Eric ClaessonI kväll drog elitseriekvalet i gång med klassiska lag som Nässjö, Katrineholm (VBS) och Gripen som vill åt en elitserieplats. Störst intresse var det i Trollhättan där GAIS och Gripen möttes inför 1 564 åskådare. Det var GAIS som kom ur segrande ur det västsvenska kvalderbyt. Det blev klara 2-9 (0-2) för ”Makrillarna” och Eric Claesson gjorde inte mindre än fem mål. 

Ljusdal blev för svåra för Katrineholm VBS, men det gick inte utan besvär. 650 åskådare fick se sina rödblå ta ledningen efter tio minuter genom Niklas Eriksson. Ljusdal kvitterade genom Tobias Björklund (30) till, vilket var halvtidssiffror. Direkt i andra slog Tobias Björklund till igen och gjorde 1-2, vilket Kalle Mårtensson ökade på till 1-3 (58). Ljusdal vann till slut med 2-6 och Tobias Björklund blev tremålsskytt med sitt 1-4 mål (80).

Kalix fick en kalasstart på kvalet med 5-2 seger borta mot Nässjö. Tvåmålsskyttar i matchen blev Oskar Henriksson i Nässjö och Erik Olofsson i Kalix.

Allsvenska Tillberga var första laget som lyckades rycka en poäng från ett elitserielag i kvalet.  Sirius fick dock med sig en poäng efter kvittering i den 82:a matchminuten genom Robin Olsson till 3-3. Det var Viktor Broberg som gav Sirius ledningen (10), en ledning som Linus Barklund kvitterade till 1-1 (12). Sirius återtog ledningen genom Pierre Roos (32) till 1-2, vilket var ställningen i halvtid. Jesper Nywertz kvitterade till 2-2 för Tillberga (54) och Andreas Hammarbäck gav Tillberga ledningen till 3-2 i den 67:e matchminuten. Andreas Eskhult spelade fram Robin Olsson till kvitteringsmålet 3-3 i den 82:e matchminuten.

Nästa omgång på fredag
Ljusdal – Gripen Trollhättan
GAIS – Katrineholm VBS
Sirius – Nässjö
Kalix – Tillberga

Läs också