Svenska Mästare

IMG_2998

Final 2014 SAIK VSK Sandviken svenska mästare inför 20 497 åskådare efter 5-4 mot Västerås SK. Vi har haft detta som mål hela vägen, vi har haft en  del problem. Vi äger matchen och äger matchen i princip hela matchen, sa Christoffer Edlund efter matchen.
Dramatiken återfanns sig i slutet av matcherna efter att Västerås tagit igen 1-5 underläge till 4-5. Västerås har vänt matcher tidigare i slutspelet och Sandviken tappade klara ledningar mot Broberg Söderhamn i kvartsfinalerna.

Sandviken tog tag i finalen både spelmässigt och målmässigt. Aggressivare anfallsbandy och betyldigt tuffare försvarsspel.  Magnus Myuhrén gav Sandviken ledningen med 1-0 i tionde matchminuten.  Erik Pettersson ökade på ledningen framspelad av Christoffer Edlund.
Sandviken såg ut att gå mot en enkel seger, men en dryg halvtimme in i matchen klev Västerås in i matchen. Blev  betydligt fränare i närkamperna. Reduceringen kom när Johan Esplund spelade fram Oscar Gröhn som reducerade  til 2-1 i 36:e matchminuten.

Sandviken förde spelet och spelade på fler spelare. Västerås avslutade första sista kvarten i både första och andra halvlek bra. Som helhet var det Sandviken som var det bättre laget. Mikael Olsson hade ett gyllene tillfälle att kvittera till 2-2, men föste bollen ett par decimeter utanför. Istället var det Sandviken som genom Magnus Muhrén (51) ökade på till 3-1 med sitt andra mål. Strax därefter gjorde Erik Pettersson 4-1 (55). När så Christoffer Edlund satte 5-1-målet var matchen i det närmste avgjord (58).

Västerås snyggade till siffrorna och näramde sig med tre snabba mål sista kvarten genom Jonas Nilsson två och Johan Esplund på straff. I matchens sista skede hade Västerås möjlighet att kvittera få till en sudden då matchen avslutades med en hörna som inte resulterade i mål för Västerås.
Sandviken AIK 2014 SM-Guld

Läs också